Kada na dijetu nakon poroda?

Objavljeno 16.12.2013. | Dobna skupina: 0-1

Čuvarkuća u suradnji s … Kao novopečena majka još ne trebate brinuti oko skidanja kilograma sakupljenih tijekom trudnoće - baš naprotiv.

Dojenje iscrpljuje snagu, a dnevne količine mlijeka potrebne djetetu iznose 560 kcal.

To je potrošnja koju bi uobičajenom prehranom čak bilo dobro i nadoknaditi kako tijekom razdoblja dojenja ne biste dodatno smršavili.

Gubitak težine tijekom dojenja značio bi da se u tijelu gubi masno tkivo, a u tom se postupku uobičajeno oslobađaju štetne tvari.

Te tvari mogu putem majčina mlijeka dospjeti u krvotok djeteta pa se zato preporučuje malo pričekati s povratkom na figuru prije trudnoće.

Čajevi za dojenje pomažu jer potiču stvaranje mlijeka, a organizam opskrbljuju mineralima i vitaminima. Uz to se nude sokovi od povrća i voća, malog udjela kiselina

Ipak, svaka bi majka trebala paziti na plan prehrane. Hranite se savjesno, a preporučuje se i odricanje od otrovnih tvari kakve se, primjerice, nalaze u dimu cigarete, kavi, alkoholnim pićima. Jednako bi trebalo izbjegavati namirnice koje izazivaju nadutost, kao što su mahunarke ili kupusnjače. Bude li beba osjećala nadutost, vjerojatno će roditeljima priuštiti pokoju neoprospavanu noć. Za majku i bebu važne su žitarice, proteini, voće, povrće...

Sada je važno i piti puno tekućine jer se njome tijekom dojenja opskrbljuje beba. Zato biste uvijek nadohvat ruke trebali imati čašu vode i nemojte piti tek kada osjetite žeđ jer je žeđ već alarm.

Autor: Čuvarkuća uredništvo

Registriraj se ili se prijavi i reci nam je li ti ova preporuka bila korisna!

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Napomena
Sada je važno i piti puno tekućinwe jer se njome tijekom dojenja opskrbljuje beba. Zato biste uvijek nadohvat ruke trebali imati čašu vode i nemojte piti tek kada osjetite žeđ jer je žeđ već alarm.

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing