Kakao maslac

Objavljeno 12.03.2014. | Dobna skupina: Još nema dijete, Prije poroda, 0-1, 1-3, 3-7, 7+

Čuvarkuća u suradnji s … Kakao maslac (Cacao oleum) čest je sastojak krema za njegu, jer omekšava suhu kožu, a pogotovo je preporučljiv u prevenciji nastanka strija, povećavajući elastičnost kože.

Popularan sastojak preparata za njegu tijela i krema za lice. Djeluje kao izvrstan emolijens jer omekšava suhu kožu, a pogotovo je preporučljiv u prevenciji nastanka strija, povećavajući elastičnost kože.

Izolirane iz biljke Theobroma cacao L., sjemenke pravog kakaovca sadrže oko 40 - 50 posto masnog ulja, smjesu glicerida oleinske, palmitinske I stearinske (50 - 70 posto), oleinske i stearinske (22 posto) te oleinske i palmitinske (5 posto) kiseline.

Sposobnost izvrsne hidratacije kože su razlog zašto se kako maslac vrlo često preporučuje pacijentima, pogotovo trudnicama, kod tretmana suhe i kserotične kože, tretmana ispucale kože i usnica, opeklina i ožiljaka, te u prevenciji iritacija i svrbeža kože. Izvrstan je za njegu kože nakon izlaganja suncu te u prevenciji preuranjenog starenja kože, a pogotovo kod fotostarenja kože.

Kako je riječ o 100 posto prirodnoj sirovini koja je istovremeno prirodni konzervans, kao i zbog iznimno ugodne prirodne arome, osobito je popularan među pacijentima!

Autor: Čuvarkuća uredništvo

1 korisnik je označio ovu preporuku kao korisnu.

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Napomena
Kakao maslac djeluje kao izvrstan emolijens jer omekšava suhu kožu, a pogotovo je preporučljiv u prevenciji nastanka strija, povećavajući elastičnost kože.

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0