Kako bebi izmjeriti temperaturu?

Objavljeno 08.03.2013. | Dobna skupina: Prije poroda, 0-1

Bebama nedostaju strpljivost i motorička spretnost da bi im se tjelesna temperatura mogla izmjeriti u ustima. Stoga je najlakše izmeriti im temperaturu tako da se toplomjer umetne u bebin rektum.

Tjelesna temperatura bebe treba iznositit otprilike 36,5 - 37 stupnjeva. Ta će se vrijednost mijenjati tijekom cijelog dana te će ujutro iznositi manje nego navečer.

Najlakše i najtočnije mjerenje bebine tjelesne temperature izvodi se tako da se toplomjer umetne u bebin rektum. Kako biste što lakše izmjerili bebi temperaturu donosimo vam neke smjernice:

  • Pripremite toplomjer. Isperite ga toplom vodom i osušite. Malu količini vazelinske kreme ili drugog sredstva za podmazivanje stavite na vrh toplomjera
  • Pripremite bebu. Polegnite je na leđa te joj svucite odjeću i skinite pelenu. Drugi način je da polegnete bebu na trbuh i stavite je tako sebi u krilo.
  • Umetnite toplomjer. Raširite polutke bebine guze i umetnite toplomjer u dužini od najviše 2,5 cm.
  • Držite toplomjer tako dvije minute. Držanje guze tako da su polutke stisnute umanjit će neugodu. Većina digitalnih toplomjera zvučnim će signalom označiti da je mjerenje završeno.
  • Izvadite toplomjer. pokrijte bebinu guzu

Izvor: Priručnik za vlasnike malih beba, Dr. Louis Borgenicht i Joe Borgenicht

Autor: Čuvarkuća uredništvo

1 korisnik je označio ovu preporuku kao korisnu.

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Napomena
Rektalni toplomjeri mogu podražiti bebina crijeva. Prije mjerenja temperature ispod bebe stavite gazu, ručnik ili pelenu.

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0