Kako djeca osvajaju tehnologiju?

Objavljeno 17.03.2017. | Dobna skupina: Još nema dijete, Prije poroda, 0-1, 1-3, 3-7, 7+

Što sve djeca mogu kada dobiju pravu tehnologiju u ruke? Saznajte ove subote u Zagrebu, u Centru Cvjetni od 9 do 13 sati.

Uređaj koji zalijeva cvijeće, cvijeću pušta klasičnu glazbu kako bi se brže razvijalo i obavještava vlasnika e-mailom ili SMS porukom o svemu što je učinjeno jedan je od dječjih radova koje ćete imati prilike upoznati tijekom nadolazećeg vikenda u Zagrebu. 

Ova digitalna kreacija je, uz ostale, rezultat predanog rada učenika i učitelja hrvatskih osnovnih škola koje su sudjelovale u projektu Internet of things i Logo u hrvatskim školama

U T-Centru Cvjetni na zagrebačkom Cvjetnom trgu od četvrtka, 16. ožujka, do subote, 18. ožujka bit će predstavljeni najbolji učenički radovi. Moći ćete ih razgledati radnim danom od 13 do 17 sati, a u subotu od 9 do 13 sati.

Uz već spomenutog 'vrtlara' koji brižno čuva kućne biljke, veliku će pažnju sigurno privući i kućno zvono koje svijetli na dodir namijenjeno gluhim i gluhonijemim osobama kojima će uvelike olakšati svakodnevni život. 

Moći ćete uživo vidjeti i radove mališana koji su svoj prvi doticaj s programiranjem usmjerili na izradu jedinstvenih i kreativnih slika koristeći Logo naredbe.

Projekt Internet of things i Logo u hrvatskim školama provodi Institut za razvoj i inovativnost mladih - Croatian Makers, a sredstva za provedbu projekta osigurana su kroz natječaj Zajedno smo jači Hrvatskog Telekoma. 

Zahvaljujući donaciji od 350 tisuća kuna u projekt je uključeno 60 škola diljem Hrvatske, čime je više od 450 učenika dobilo jedinstvenu priliku učiti o naprednoj tehnologiji i načinima kako upravljati stvarima iz naše okoline preko interneta.

Autor: Čuvarkuća uredništvo

Registriraj se ili se prijavi i reci nam je li ti ova preporuka bila korisna!

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing