Kako dosegnuti maksimum djetetovih mogućnosti

Objavljeno 08.01.2015. | Dobna skupina: 1-3

Malom je djetetu igra učenje, a takvo učenje je zabavno. Priroda je odredila da djeca uče igrajući se jer je upravo nemoguće na bilo koji drugi način usvojiti sve potrebne vještine do početka škole.

Do početka škole dijete u kratkom vremenu usvoji golemu količinu znanja. Ne upusti li se dijete svjesno i puno veselja u učenje, nema načina da sve to postigne. Postoji ime za takvo učenje: zove se igra. Igra je prirođena i u svakom stupnju razvoja ćete ga zateći kako se igra na način koji je najbolje prilagođen zadacima koje valja usvajati.

Djetetovi urođeni talenti se razvijaju iskustvom, no ono će se najprije posegnuti za onim iskustvima koja su mu ugodna. Nije moguće učiti umjesto djeteta.

Možete čitavu kuću ispuniti igračkama i djetetovo vrijeme raznim aktivnostima, no ako se i vi ne uključite, nećete postići mnogo

Roditeljska vjera u djetetove sposobnosti je najvažnija za njegov razvoj. Istraživanja su pokazala da je vjerojatniji uspjeh djeteta koje vjeruje da nešto može učiniti, nego onoga koje je u uvjereno u svoj neuspjeh. Temeljno je načelo da vaša podrška uvijek naginje u smjeru pohvale. Uredotočite se da dijete bude sigurno da je za vas jedinstveno i posebno te da napore koje ulaže cijenite.

Izvor: Igre učilice, dr.  Dorothy Einon

Autor: Čuvarkuća uredništvo

4 korisnika je označilo ovu preporuku kao korisnu.

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0