Kako horoskopski znak određuje karakter vašeg djeteta

Objavljeno 21.08.2018.

Ne zapitamo li se često: „Isuse, kako li je ovo moje dijete baš ovako, ni na mene, ni na nekog iz obitelji?“. Pa, moguće da razlog to što su planete u tom trenutku bile u odrijeđenim aspektima. Malo kad zagrebemo po površini, čini se sasvim mogućim pronaći logiku u dječjim postupcima kroz odlike njihovog horoskopskog znaka. Stoga, hajde da pogledamo kakvim se prikazuju račići, blizanci, mali vodenjaci i ostala horoskopska družina.

Dijete ovan

Kao što ste nekada vidjeli jaganjce kako se sudaraju glavama, tako čine i mali ovnovi. Uvijek će željeti da pobijede u svim igricama. Ovo su vrlo energična djeca željna dokazivanja. Djevojčica ovan će čak pre birati da se igra sa dječacima nego da povija lutke.

Pitanje je: kako kanalisati ovo obilje energije? Najbolji način bi bio putem sporta. Nogomet, košarka, štogod – samo da se višak energije potroši van doma.

Dijete bik

S druge strane, dijete rođeno u ovom horoskopskom znaku je vrlo mirno i mazno. Možda će vam se učiniti čak i lijeno, ali bikovi prosto vole da ih maze i paze. Nimalo nisu pasivni, čak naprotiv. Ako ne dobiju ono što žele, očekujte dosta plača i inata koji će odmah prestati čim im se udovolji. Mali bikovi iziskuju puno strpljenja, ali ukoliko budete istrajni i pružalim im pravi primjer, sve će biti u redu.

Još jedan savjet: ne navikavajte ih na slatkiše, jer često pretjeraju.

Dijete blizanac

Evo jedne male sveznalice i pitalice. Ova djeca vrlo rano progovore, i od tog trena ne prestaju sa pitanjima. Budite spremni da stalno izmišljate i dajete odgovore, a kada se umorite, nađite im društvo njihovih doba. Ovaj znak jer vrlo društven i uživa biti okružen vršnjacima. Obzirom na brbljivost, apsolutno je preporučljivo upisati ih na kurs jezika. Što se tiče škole, oni će već prije rujna naučiti da čitaju i pišu jer su uvijek žedni znanja.

Dijete rak

Stigosmo do znaka kome treba puno, puno ohrabrenja za bilo što. Mali rak će se uvijek držati mame i tate i očekivati njihovu podršku. Povišeni ton će ih zaplašiti ili rasplakati, i vrlo često će se rastužiti ako osjete da su iznevjerili vaša očekivanja. Koliko je njihova osećajnost i pažljivost divna, toliko preosjetljivost može biti i opterećujuća. U svakom slučaju, račić će se uvijek truditi da pomogne svojim drugarima.

Dijete lav

I dok odrasli lavovi često mogu biti prilično arogantni, dijete lav je zasita divno. Zapravo, izgleda da odrasli znakovi imaju dosta nevjerovatno iritirajućih osobina, dok su maleni tek ponekad zahtjevni. Beba lav obožava svoj krevetić, i sve joj je potaman. Pravi lav uvijek voli da uživa i posmatra druge, nego da skače naokolo. Naravno, njihova lavovska priroda mora isplivati kad-tad, ali umjesto da non-stop privlače pažnju, lavići radije izaberu pravi trenutak da stupe na scenu!

Dijete djevica

Kako su to mirna djeca, pa to je za priču! Vole svoj mir, vole da su im igračkice lijepo poređane, i jedino će se jako uznemiriti ako im je pelena mokra. Ne vole tešku hranu, tako da ćete imati olakšicu što se tiče zdrave ishrane. Vole pravila odgoja, i vrlo često ih ističu kao djecu za primjer! Ako ste mama ili tata male djevice, zaista vam zavidi većina roditelja.

Vaga

Mala vaga jepravi mali maneken – i djevojčice i dječaci će vrlo rano znati koju tačno kombinaciju hoće da obuku tog dana, i nijednu drugu!

Međutim, vagice su izuzetno dobre naravi i nisu sklone nestašlucima. Iako nisu lavovi, vole da se igraju princeza i prinčeva. Ono što ćete vrlo lako zamjetiti kad malo poodrastu jeste njihov urođeni osjećaj za pravdu.

Dijete škorpija

Odrasla škorpija je jedna priča, ali dijete –sasvim druga! Škorpijice su vrlo osjetljive  i zatvorene. Uvijek žude za podrškom porodice, i jako im je stalo da ih ohrabrujute u njhovim malim/velikim poduhvatima. Međutim, ne očekujte da će vam se rasplakati i tako pokazati svoje nezadovoljstvo. Škorpije radije sve čuvaju u sebi, stoga budite pažljivi.

Dijete jarac

Kao bebe, jarići su jako mirni i dobri. Redovno spavaju, imaju dobar tek, i zaista mame i tate mogu uživati. Kada porastu, brzo će naučiti dvije riječi: hoću i neću! O,da, mali jarčevi znaju šta hoće, i to će vam staviti do znanja. Doduše, vrlo su i studiozni, pa će najvjerojatnije kasnije prohodati i propričati.

Diejte vodenjak

Mali vodenjak je izuzetno aktivan i sasvim suprotan prijethodnom znaku. Oni sve hoće da vide, čuju i urade. Čim se okrenete na trenutak – ode on  u neki nestašluk! To što ćete im pričati šta se ne smije imaće malo uticaja. Najbolje ostati u blizini i kontrolisati ih. Sa drugom djecom se mogu posvađati, ali i pokazati se kao pravi odan i dobar drug.

Dijete riba

Čuli ste da neka djeca imaju zamišljene prijatelje. E, ona su najvjerojatnije rođena u ovom znaku! Ribe imaju vrlo razvijenu maštu, i često će se zabavljati same i izmišljati nove igre. Jako saosjećaju sa drugom djecom i uvijek su spremne da dodaju loptu ili podjele svoje igračke. Malo su nesigurne, tako da im morate pružati mnogo podrške i ohrabrenja.

Kada prepoznate neke od ovih osobina, možda će vam biti lakše da prihvatite zašto je baš vaše dijete tako nestašno, ili pak „suviše mirno“. U svakom slučaju, svako dijete je priča za sebe, a ono što vole svi znakovi jeste pažnja mame i tate, stoga je davajte u izobilju!

Autor: Jelena Djurdjevic

Čuvarkuća na Facebooku


Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0