Kako izdubiti bundevu za Noć vještica?

Objavljeno 30.10.2016. | Dobna skupina: Još nema dijete, Prije poroda, 1-3, 3-7, 7+

Glavni simbol Noći vještica je bundeva od kojih se rade lampioni. Njihova izrada je jednostavna i vrlo zabavna. Zabavite se večeras sa svojom djecom i ukrasite svoje prozore.

Nakon što ste odabrali bundevu razmislite koji oblik želite imati na svojoj bundevi. U sljedećih par slika vidjet ćete kako je izrada ovog ukrasa zabavna i brza. Onaj teži dio (rezanje) odradite vi, a za kreativu i čišćenje bundeve neka se pobrinu djeca.

Zabava može početi!

  1. Izrežite vrh bundeve cik-cak i odvojite ga od ostatka bundeve. Poklopac i bundevu iznutra dobro očistite od sjemenki i brojnih niti.
  2. Na bundevu zalijepite shemu po vlastitom izboru i vrhom oštrog noža izbušite rupice duž ruba sheme po kojima ćete kasnije izrezivati.
  3. Kada izrežete bundevu, premažite je uz pomoć kuhinjskog papira s vazelinom iznutra, izvana i po svim izrezanim rubovima. Na taj način ćete nekoliko dana zaštiti bundevu od kvarenja. Kako bi ova bundeva izgledala dovoljno strašno, u njezinu unutrašnjost stavite male svjećice lučice, a dojam možete pojačati i drugim prigodnim dekoracijama.

Autor: Branimira Mrak

1 korisnik je označio ovu preporuku kao korisnu.

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Sigurnost

3

Pazite da dijete ne ostavite bez nadzora dok radite.

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0