Kako odabrati igračku za dijete staro 1-2 godine?

Objavljeno 28.09.2011. | Dobna skupina: 1-3

Čuvarkuća u suradnji s … U ovoj dobi djeca su istraživači. Pokreće ih znatiželja i radoznalost, te trebaju igračke za razvijanje fizičkih i motoričkih aktivnosti. Donosimo dijelove vodiča za Vodiča za kupnju sigurnih i kvalitetnih igračaka koji možete pronaći u trgovinama one2play.

Odaberite igračke koje će dijete potaknuti na odanje, slaganje većih kockica, trčanje za loptom, odgurivanje predmeta i penjanje na različite predmete. Najdraže su im one koje omogućuju eksperimente i manipuliranje. Za razvoj djeteta važno je dopustiti da istražuje kroz igru. No, zbog toga je iznimno bitan nadzor odraslih kako bi igra bila sigurna! U ovoj dobi djeca oponašaju odrasle i trebaju im predmeti koji će im pomoći da ovladaju životnim vještinama. Karakteristično je prepoznavanje odnosa između ljudi i stvari, te učenje odnosa među njima. Imaginarna igra je u početnoj fazi, u kojoj dijete počinje oponašati odrasle osobe koje ga okružuju i pritom koristi svoje igračke. Prateći igru djeteta, roditelji mogu uočiti na koji način ih dijete doživljava.

Predlažemo sljedeće igračke za ovu dobnu skupinu: lopte (promjera većeg od 5 centimetara), igračke na guranje, vagone, puzzle kocke većeg promjera (do 6 komada) ,igračke za dvorište, igračke za slaganje oblika, lutke, vozila na guranje, gumene i plastične igračke za kupanje, itd.

Vodič je kreiran u suradnji s: mr. sc. Vjera Haberle, Voditelj Odjela za predmete opće uporabe i medicinske proizvode, Hrvatski zavod za javno zdravstvo

Autor: Čuvarkuća uredništvo

3 korisnika je označilo ovu preporuku kao korisnu.

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Napomena
Odaberite igračke koje će dijete potaknuti na hodanje, slaganje većih kockica, trčanje za loptom, odgurivanje predmeta i penjanje na različite predmete

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing