Kako spriječiti proljetni umor?

Objavljeno 03.04.2016. | Dobna skupina: Još nema dijete, Prije poroda

Brzo se umarate, teško se koncentrirate na posao, neprestano vam se spava... Podsjeća li vas to na uobičajeni umor koji vas hvata svakog proljeća? Ili je to možda zbog trudnoće?

Tko bi sada znao točan razlog... No, ne brinite, što god da je uzrok vašeg umora, važno ga je otkloniti kako biste mogli normalno funkcionirati. Ponekad to uopće nije tako teško kako se čini. Boje vam u tome mogu pomoći. Sjećate se, boje su u nama - ali i oko nas...

Zeleno... kao trava

Mnoge zdrave namirnice u proljeće ponovno ulaze u našu prehranu. Recimo, špinata ili blitve ima u izobilju - pokušajte ih uvrstiti u svoj svakodnevni jelovnik! Budući da obiluju željezom, smanjuju rizik od anemije. Špinat je ujedno bogat i folnom kiseinom, koja je ključna za zdrav razvoj bebine kralježnice i mozga.

Žuto... kao sunce

Sunčeva je svjetlost jedan od glavnih aktivatora proizvodnje serotonina, popularno nazvanog "hormona sreće", koji nam daje onaj dobro poznati osjećaj ispunjenosti pozitivnom energijom i održava nas budnim. Sunčeva svjetlost, uz raspoloženje, diže i imunitet, povećava otpornost na stres, libido i potenciju.

Crveno... kao cvijeće u proljeće

Tulipani, šafrani, ljubice, klinčići... svejedno je što ćete odabrati. Okružite se cvijećem u proljeće jer cvijeće tako savršeno miriše, a njegov miris može blagotvorno utjecati na vaše raspoloženje. Kada ste dobre volje, onda je i mogućnost za stres manja.

Plavo... kao nebo

Svakodnevna 15-minutna šetnja tijekom koje ćete uloviti prve sunčane zrake, bit će dovoljna da svome tijelu omogućite stvaranje vitamina D, koji osigurava da vaše nerođeno dijete ima zdrave kosti. Priuštite to sebi i svome djetetu, nećete požaliti.

Autor: Trudna i Lijepa

1 korisnik je označio ovu preporuku kao korisnu.

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Sigurnost

5

Nužno je pronaći način kako otkloniti stres u trudnoći.
Dostupnost

5

Uživajte u prirodi, suncu i zdravoj prehrani.

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing