Kako što zdravije i kvalitetnije iskoristiti proljetne dane u Zagrebu?

Objavljeno 24.04.2015. | Dobna skupina: Još nema dijete, Prije poroda, 0-1, 1-3, 3-7, 7+

Čuvarkuća u suradnji s … Dolaskom proljeća i lijepog vremena sve je nekako lakše. Svi smo aktivniji i provodimo mnogo više vremena na otvorenom i u prirodi. Dani su sve dulji, djeca se igraju u parkovima, a vikende često provodimo na omiljenim izletištima ili u dugim šetnjama.

Mnogo je aktivnosti kojima se možemo baviti tijekom proljetnih dana i koje su povezane s lijepim vremenom i boravkom u prirodi. U nastavku pogledajte neke prijedloge o tome kako što zdravije i kvalitetnije iskoristiti proljetne dane u Zagrebu:

  • Izvadite prašnjave bicikle iz garaža ili šupa. Prebrišite prašinu s bicikla, napumpajte gume ili ukoliko je to potrebno obavite servis bicikla. Odlučite se barem 2-3 puta tjedno odvesti na posao biciklom. Osim što ćete izbjeći zagrebačke prometne gužve, razgibat ćete tijelo i poletnije kročiti u radni dan.
  • Nakon posla nazovite prijatelje i s djecom se uputite u jedan od kvartovskih parkova za djecu. Djeca će se istrčati i provesti aktivno vrijeme na svježem zraku što će im koristiti nakon boravka u vrtiću ili školi, a vi se možete opustiti u ugodnom razgovoru s prijateljima.
  • Vikend može biti rezerviran za izlet u prirodi. Možete se uputiti na Sljeme rutama koje nisu posebno zahtjevne i prilagođene su djeci. Preporučamo rutu od Šestinskog Lagvića do Kraljičinog zdenca. Rutu ćete proći za sat i pol do dva u jednom smjeru.
  • Neizostavno zagrebačko okupljalište svakako su i zagrebačka jezera – popularni Jarun i Bundek. Predlažemo da na jedno od ovih jezera dođete biciklima ili na rolama (ukoliko nemate namjeru roštiljati). Djeca se mogu igrati u zabavnim i kvalitetno opremljenim parkovima, a vi se možete ispružiti na dekici te uživati u prirodi.
  • Zdrava aktivnost ne mora biti nužno povezana s isključivim boravkom u prirodi. Možete iskombinirati posjet centru grada i posjet povijesnim zagrebačkim parkovima. Zašto ne biste sjeli na tramvaj ili krenuli pješice prema centru grada? Prošetajte Tomislavcem, nastavite šetnju prelijepim Zrinjevcem, zastanite na trenutak, odmorite na klupicama i doživite proljeće u jednom od najpopularnijih zagrebačkih parkova. 
  • Kada ste već u centru grada prošetajte i Botaničkim vrtom koji je u proljeće predivan i u punom cvatu. Ulaz u Botanički vrt je besplatan. 
  • Uputite se prema Ilici pa kroz Tomićevu dođite do uspinjače koja će vas za nešto više od minute odvesti na gornji grad. Uspinjača polazi svakih 10 minuta a cijena karte iznosi 4 kune. Do gornjeg grada možete i pješice iz više smjerova i to kroz životopisne, zanimljive i uske uličice. 
  • Na gornjem gradu prošećite Strossmayerovim šetalištem, odmorite uz Matoša, posjetite kulu Lotrščak i nastavite prema Markovom trgu. 
  • Na drugoj strani grada, opet se vraćamo prirodi. Popularni Zoološki vrt Zagreb i park Maksimir neizostavna su stanica za svaku obitelj. Maksimir i Zoološki vrt posebno su lijepi u proljeće.

Nadamo se da smo vam nagovorili na barem jednu od ovih aktivnosti te da ćete vaše slobodno vrijeme iskoristiti što kvalitetnije i zdravije.

Široku proljetnu ponudu aktivnosti na otvorenom nudi i Sportska akademija Mali sportaši. Ponuda je prilagođena upravo aktivnostima povezanim s boravkom na svježem zraku i u prirodi. Mali sportaši redom nude:

Školu rolanja za djecu na više lokacija u gradu u ciklusima koji traju sve do sredine lipnja.

Školu biciklizma gdje mali polaznici uče voziti bicikle te se educiraju o osnovama ponašanja u prometu. 

Školu tenisa  na otvorenom koja se održava vikendima na vanjskim terenima ŠRC-a Trnje.

Školu plivanja je jedini proljetni program koji se odžava u zatvorenom prostoru. Mali plivači plivaju na bazenu u Utrinama.

"Ljetni kamp Mali sportaši Zagreb"   s radom počinje nakon završetka školske godine, a održava se kao svake godine na predivnoj zagrebačkoj Šalati.

Iskreno se nadamo da ćete ovog proljeća provesti što više vremena u prirodi i na svježem zraku baveći se aktivnostima koje će pozitivno utjecati na rast i razvoj vašeg djeteta. 

Autor: Čuvarkuća uredništvo

Registriraj se ili se prijavi i reci nam je li ti ova preporuka bila korisna!

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Napomena
Iskreno se nadamo da ćete ovog proljeća provesti što više vremena u prirodi i na svježem zraku baveći se aktivnostima koje će pozitivno utjecati na rast i razvoj vašeg djeteta.

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0