Kašica od amaranta i jabuke
Ova kašica s amarantom i jabukama neka bude samo ideja, umjesto jabuke možete staviti krušku.
Možete i u već kuhan amarant umiješati zgnječenu bananu ili neko drugo voće koje dijete voli. A možete napraviti i slanu varijantu sa miksanim brokolijem ili mrkvom ili, ili…
Sastojci
- 1 jabuka zlatni delišes
- 60 ml amaranta
- 120 ml vode
- eventualno malo smeđeg šećera (ako je dijete veće i već koristi)
- eventualno malo cimeta (ako je dijete veće i već ga koristi)
Koraci
Jabuku narezati na manje kockice, preliti sa 120 ml vode i kuhati
15-ak minuta tj. dok ne omekša.
Izvaditi iz vode, usitniti u blenderu. U vodu u kojoj se jabuka
kuhala staviti amarant i kuhati ga nekih 20-ak minuta povremeno
mješajući.
Pire od jabuke koji se dobije u ovoj fazi može biti među prvim
slatkim obrozima bebama... prvo rjeđi kao sok a onda kasnije i
kao kašica.
U skuhani amarant dodati pire od jabuke, sve dobro promiješati i
još kratko kuhati.
Ako ćete dodavati šećer ili med, i cimet (za stariju djecu)
učinite to sad.
Poslužite s malo sačuvanih kuvanih "kockica" jabuke... a i ako je
dijete veće jabuku i ne morate miksati već možete dodati u
kockicama.
Napomena: U početku amarant možete samljeti u električnom mlincu pa onda skuhati kašicu a kasnije davati ovako u zrnu jer ima specifičnu strukturu.
Pripremila: Olivera Senić