Keks za dijabetičare

Objavljeno 30.04.2012. | Dobna skupina: 3-7, 7+

Prehrambene informacije za jedno serviranje: kalorije: 111, ukupno masti: 4,4g, kolesterol: 20,1mg, Natrij: 99,4mg, ukupno ugljikohidrata: 15,5g, vlakna: 0,5g, proteini: 2,1g.

Potrebni sastojci:

  • 1/4 šalice sitno sjeckanih lješnjaka
  • 2 šalice integralnog brašna
  • 1 1/2 žličice praška za pecivo
  • 1/2 šalice zamjenskog šećera (niskokalorijskog umjetnog sladila)
  • 1/4 žličice soli
  • 1/2 žličice cimeta
  • 1/2 žličice muškatnog oraščića
  • 1/3 šalice maslaca
  • 2 jaja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1/2 žličice ekstrakta badema

Priprema:

  1. Pecite lješnjake oko 10 minuta u plitkoj tavi na 350° C. Trljajte tople lješnjake snažno ručnikom da biste uklonili gorki vanjski sloj.
  2. Pomješajte u zdjeli brašno, prašak za pecivo, sladilo, cimet, muškatni oraščić i sol.
  3. U drugoj zdjeli počnite miksati maslac.
  4. Dodajte jaja, ekstrakte badema i vanilije i izmiksajte sve zajedno.
  5. Umiješajte u mješavinu s brašnom, te dodajte lješnjake.
  6. Podijelite tijesto na pola. Oblikujte dva prutića debljine od 5 cm i širine od 12 cm.
  7. Stavite na papir za pečenje koji ste prethodno posuli brašnom. Pecite prutiće na 160° C dok ne poprime zlatnosmeđu boju (oko 25 min).
  8. Izvadite ih i ostavite da se hlade 5 minuta.
  9. Izrežite prutiće dijagonalno u 21 krišku, debelu oko 1cm.
  10. Položite kriške na lim za pecivo, vratite u pećnicu na 150° C i pecite oko 10 minuta, a potom izvadite na žicu ili stalak da se u potpunost ohlade.

Dobar tek!

Autor: Čuvarkuća uredništvo

Registriraj se ili se prijavi i reci nam je li ti ova preporuka bila korisna!

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Napomena
U keksima jednako mogu uživati odrasli i djeca. Zdravim članovima obitelji keksima možete dodati voće po izboru.

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing