Klice za brži metabolizam i pregršt minerala

Objavljeno 18.05.2013. | Dobna skupina: Još nema dijete, Prije poroda, 0-1, 1-3, 3-7, 7+

Čuvarkuća u suradnji s … Dolaskom proljeća, mnogi imaju problema sa željezom, a klorofil u klicama pridonosi oksidaciji u stanicama i štiti od anemije.

Klice su također niskokalorične i pune vitamina, minerala koji će osvježiti organizam, i enzima koji će aktivirat vaš metabolizam. 

Vitaminsko-mineralne bombe

Nutricionisti klice nazivaju vitaminsko-mineralnim bombama jer se količine minerala i vitamina klijanjem uvećavaju za četiri do deset puta u odnosu na sjemenku prije početka klijanja.

Osim toga, klice sadrže i enzime koji pokreću izmjenu tvari, regeneriraju stanice i jačaju imunološki sustav. One su lako probavljive namirnice pa je iskoristivost vitamina koje sadrže daleko veća nego kod vitaminskih pripravaka dobivenih sintetičkim putem.   

Uberete li i pojedete li sjeme koje se nalazi upočetnoj fazi klijanja, u organizam ćete unijeti veliku količinu kvalitetnih sastojaka, a enzimi iz klica potaknut će ostale enzime u organizmu koji će aktivirati vaš metabolizam.  

Klice alfalfe, kresa, rotkve i drugih namirnica izuzetno su bogate mineralima, a jedu se sirove ili kratko pirjane pa i osvježavaju organizam.

Tajna ljekovitosti klica leži u procesu klijanja sjemena. Svako cjelovito sjeme, bez obzira na to radi li se o žitarici, mahunarki ili travi, može proklijati kada se stvore uvjeti za pokretanje iz stanja mirovanja. Tada se struktura sjemena počne raslojavati na različite sastojke pa su klice bogate aminokiselinama, vitaminom E te vitaminima skupine B. Osim toga, tu je i niz minerala i minerala u tragovima, ali i klorofil koji pridonosi oksidaciji u stanicama i štiti od anemije. Što je najvažnije, stvara se golema količina energije i klica započinje svoj rast.

Autor: Čuvarkuća uredništvo

1 korisnik je označio ovu preporuku kao korisnu.

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing