Kokosovim uljem protiv gljivičnih infekcija

Objavljeno 13.10.2016. | Dobna skupina: Još nema dijete, Prije poroda, 0-1, 1-3, 3-7, 7+

Na temelju ovog istraživanja znanstvenici očekuju da će se kokosovo ulje pokazati kao učinkovita alternativa lijekovima protiv gljivičnih infekcija i to tako da se ulje koristi u sklopu dijete.

Kada su miševe hranjene goveđim lojem i sojinim uljem počeli hraniti kokosovim uljem za samo četiri dana broj gljivica Candida albicans u njihovim crijevima se značajno smanjio. Na temelju ovog istraživanja znanstvenici očekuju da će se kokosovo ulje pokazati kao učinkovita alternativa lijekovima protiv gljivičnih infekcija i to tako da se ulje koristi u sklopu dijete.

U boj protiv gljivica!

Gljivice Candida albicans normalno žive u probavnom traktu, ali ako je tvoj probavni sustav u disbalansu ili bolestan,one se nekontrolirano razmnožavaju i uzrokuju infekcije koje u nekim slučajevima mogu biti i smrtonosne. Kokosovo ulje ima antimikrobna svojstva i moglo bi pomoći u liječenju i prevenciji gljivičnih oboljenja, pokazalo je nedavno objavljeno istraživanje.

Istraživanje provedeno na miševima pokazalo je da je kod miševa hranjenih s kokosovim uljem zapažen 10 puta manji rast Candide u crijevima, nego kod miševa hranjenih goveđim lojem ili sojinim uljem. Kada su miševe hranjene goveđim lojem i sojinim uljem počeli hraniti kokosovim uljem za samo četiri dana broj gljivica Candida albicans u njihovim crijevima se značajno smanjio. Na temelju ovog istraživanja znanstvenici očekuju da će se kokosovo ulje pokazati kao učinkovita alternativa lijekovima protiv gljivičnih infekcija i to tako da se ulje koristi u sklopu dijete.

Primjena

Opće preporuke za odraslu osobu su od 2 do 4 žličice kokosovog ulja na dan. Možeš ga uzeti u obliku čistog ulja kao dodatak prehrani ili ga možeš koristiti u svakodnevnoj pripremi jela. Kada kupuješ kokosovo ulje, obrati pozornost na to da na ambalaži piše hladno prešano, a kao dodatni plus je svakako organski uzgoj. Ulje dobiveno metodom hladnog prešanja smatra se najkvalitetnijim, no po stupnju kvalitete rafinirano ulje ne zaostaje previše. Unatoč tome što se procesom rafinacije gubi određeni udio hranjivih tvari, najjači adut kokosovog ulja, a to su srednje lančane masne kiseline, ostaju nepromijenjene.

Autor: Branimira Mrak

Registriraj se ili se prijavi i reci nam je li ti ova preporuka bila korisna!

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing