Korabica - sputnik zalutao u povrće

Objavljeno 24.08.2011. | Dobna skupina: 0-1, 1-3, 3-7

Korabica je jedno od onih povrća koje se uvijek nađe u vašoj košarici s placa, ali prečesto ostane stajati u frižideru dok ne uvene, jer eto baš niste radili juhu. Promijenite ploču i proširite područje djelovanja korabice sa juha na salate i priloge.

Korabica dolazi iz porodice kupusnjača, i na tržištu ćete ih naći u dvije boje, zelenoj (mnogo češće kod nas) ili ljubičastoj. Korabica je jedno od prvih povrća koje se uvodi u dohranu zbog blagog, gotovo neutralnog okusa i hipoalergenosti.

Mnogi koji su korabicu koristili samo za pripremanje juha u trenutku kada krenu s dohranom djeteta upoznaju pravi okus ove namirnice i uvedu je u širu primjenu i u svoju prehranu. Da, korabica je slatkasta, i može se konzumirati sirova. Uz osvježavajući okus, bogata je mineralima kao što su kalij, kalcij, željezo, magnezij, fosfor, bakar i mangan. Od vitamina bogata je vitaminom C koji olakšava apsorbciju željeza, koji je prijeko potreban organizmu, a posebno za vrijeme intezivnog rasta. Osim C vitamina sadrži i tiamin, niacin, pantotenski kiselinu, vitamin B6, folnu kiselinu i kolin. Kuhana je lako probavljiva i kao takva idealan obrok za vaše dijete. 

Izvor:  www.coolinarika.com

Autor: Čuvarkuća uredništvo

1 korisnik je označio ovu preporuku kao korisnu.

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Sigurnost

5

Hipoalergena. Jedno od prvog povrća koje se uvodi u dohranu.
Ukupni dojam

5

Sadrži vitamin C, tiamin, niacin, pantotensku kiselinu, vitamin B6, folnu kiselinu i kolin
Dostupnost

4

Dostupna je u supermarketima. Sezonski nije dostupna cijelu godinu.

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing