Korisna oprema za pripremanje kašica
Veći dio potrebne opreme zasigurno se već nalazi u vašoj kuhinji -gnječilice, ribeži, cjedila... ali sljedeće tri naprave smatrajte nužnim!
Pasirka - ovaj ručni mlinac s različitim sjekačima pretvara namirnice u kašu, odvajajući od sjemenki i žilavih vlakana koje bi beba teško mogla probaviti. Idealan je za namirnice kao što su marelice, slatki kukuruz ili mahune.
Mikser - koristan je za miksanje većih količina. Međutim, hranu za malene bebe često kasnije, prije posluživanja, treba protisnuti kroz cjedilo, radi uklanjanja neprobavljivih sjemenki i kore.
Lonac za kuhanje na paru - najbolji način očuvanja okusa i vitamina u voću i povrću je kuhanje na pari. Isplati se kupiti posuđe na kat u kojemu možete na pari odjednom kuhati više različitih namirnica.
Ako možete birati, kuhajte na plinu. Jelo će biti hranjivije i kvalitetnije.
Izvor: Ljiljana Vučemilović i Ljuba Vujić Šisler, Vrtićka kuharica za mame i tate, Hrvatska udruga medicinskih sestara, 2009., Zagreb