Kreativna mama - torta od pelena

Objavljeno 26.11.2014. | Dobna skupina: Još nema dijete, Prije poroda, 0-1, 1-3, 3-7, 7+

Kada vidite ovaj divan poklon biti će vam žao što ga vama netko nije poklonio, no sigurno imate neku prijateljicu koja treba roditi, pa se upustite u ovu avanturu i iznenadite je otkačenim i jedinstvenim poklonom.

Pripremite se na puno "Uuuuuuu!", "Ooooooooh!" i "Aaaaaaaah!" kad ju donesete, a sad zasučite rukave!

Za konstrukciju ove torte potreban vam je paket pelena (najbolje od 3-6 kg jer one najmanje brzo prerastu). Možete kupitii par bodića ili čarapica koje ćete upakirati na tortu. Za ukrase također možete koristiti i zvečke, manje plišane igračke...

Krenimo s motanjem pelena. Vrlo je jednostavno. Nema se što puno za komentirati, slike sve govore. Da, možete koristiti obične gumice za domaćinstvo, mi smo  odabrali žute! 

Za ovu tortu ćete potrošiti cca 35 pelena i to ovako:  baza 21 pelena, 1.kat 8 pelena, 2.kat 6 pelena.                                                      Ostatak pelena (u paketu ih ima 42) spakirajte u ukrasnu vrećicu i darujte uz tortu.

Trebat će vam nešto što će poslužiti kao nosač torte. Koristite tuljce od papirnatih ručnika, kutiju od čipsa i sl. Velika tuba ima promjer 7,5 cm, pa ju prerežite na pola tako da dobijete dvije tube visine 12 cm. Mala tuba ima promjer 4,5,cm, i isto je visoka 12 cm! Obložite ih običnim bijelim papirom. Možete upotrijebiti bilo koje ljepilo s kojim volite raditi (i koje drži, naravno).

Nakon toga od debljeg kartona izrežite 3 kruga koje  obojite bijelom akrilnom bojom. To su "tacnice" za naše pelene.

Na prvu tacnu možete staviti papirnati podložak za torte - dekoracije radi - i zalijepiti ga ljepilom (običnim!). Potom vrućim pištoljem na sredinu tacne zalijepite prvu veliku tubu. Vrlo jednostavno.

Oko tube posložite pelene koliko ih je stalo (u ovom slučaju 7 komada) i učvrstite ih velikom plavom gumicom! Potom ide drugi krug pelena i ponovno gumica! Gotova baza! Na vrh tube nanesite ljepilo i stavila drugu tacnu. Ovdje možete za ukras napraviti krugove od svilenog papira koje samo lagano zalijepite i na isti način složila pelene oko tube, ali samo jedan krug pelena! Isto se ponavlja za zadnji kat torte!

Kad ste završili sa gradnjom konstukcije, povežite svaki kat torte ukrasnom trakom koju možete spojiti (na krajevima, ne na pelene!) također ljepilom iz pištolja.

Za donji kat potrebno je 85cm plave široke trake, a za 1.kat 55 cm žute široke trake. Trebat će vam otprilike 2m uske trakice, možete je koristiti i za pakiranje darova! Ovo su korisne informacije ako kupujete trakice.

Ukrasite tortu motivima kojim želite - lijepite ih po trakicama i po tacnama torte. Izaberite imena bebica. Najprije sam isprintajte željeni font i precrtajte na karton koji potom izrežete u 2 boje i napravite slova!

Robicu ukrasite mašnicama (s donje strane umetnite komadić kartona na koji nanesite par kapi vrućeg ljepila kako bih robicu lakše pričvrstili na tortu, a da se ne ošteti!).

Neke ukrasne motive izrežite sa ukrasnih kartona, a neke (poput autića) isprintajte i nalijepite na karton, a potom na tortu.


Tortu također možete ukrasiti sitnijim plišanim igračkama, kozmetičkim proizvodima za bebe, dudicama - nema granica!

Uživajte u izradi, eksperimentirajte i - pošaljite nam vaše radove!

Izvor:http://izzycreations.blogspot.com

Autor: Čuvarkuća uredništvo

1 korisnik je označio ovu preporuku kao korisnu.

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Napomena
Izrada ovog poklona malo je zahtjevnija, no veselje onome kome ide poklon sigurno će biti velika nagrada!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing