Kreni putem zdravog srca!

Objavljeno 28.09.2013. | Dobna skupina: Još nema dijete, Prije poroda, 0-1, 1-3, 3-7, 7+

Čuvarkuća u suradnji s … U povodu Svjetskog dana srca, koji se održava 29. rujna, Zaklada Hrvatska kuća srca poziva vas da se već danas pridružite inicijativi "Kreni putem zdravog srca".

Želite saznati kako možete očuvati zdravlje svog srca, sniziti rizik od bolesti krvožilnog sustava i osigurati zdraviji život? Pridružite se društveno odgovornoj inicijativi Zaklade Hrvatska kuća srca kojoj je cilj osvijestiti širu javnosti o rizicima i prevenciji kardiovaskularnih bolesti.

Od 28. rujna do kraja listopada imate priliku aktivno se uključiti u edukativne aktivnosti inicijative i naučiti kako na vrijeme prevenirati, kontrolirati ili liječiti faktore rizika kardiovaskularnih bolesti.

Put prema zdravom srcu počinje danas, 28. rujna, edukativnom šetnjom na Sljeme pod vodstvom trenera Maria Valentića, a diljem Hrvatske održavat će se niz javno-zdravstvenih akcija.

Kardiovaskularnim bolestima − što uključuje srčani i moždani udar − podložne su sve dobne i populacijske skupine, uključujući žene i djecu.

Danas su uzrok 17,3 milijuna smrti godišnje od čega se 80 posto događa u zemljama niskih i srednjih prihoda, što ih čini svjetskim ubojicom broj jedan. Hrvatska je među 194 zemlje koje su se obvezale smanjiti prerane smrti uzrokovane kardiovaskularnim bolestima za 25 posto do 2025. godine.

Više informacija na: http://www.zaklada-hks.hr/

Autor: Čuvarkuća uredništvo

1 korisnik je označio ovu preporuku kao korisnu.

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Napomena
Tjelesna neaktivnost uzrok je 6% smrti u svijetu. Čimbenici rizika poput pretilosti, dijabetesa i nedostatka tjelesne aktivnosti prisutni u djetinjstvu, mogu značajno povećati vjerojatnost da će se u odrasloj dobi razviti bolest srca.

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0