Kućarije

Objavljeno 20.03.2013. | Dobna skupina: Još nema dijete, Prije poroda, 0-1, 1-3, 3-7, 7+

Iza imena Kućarije kriju se dvije kreativke – antropologinja Olga Orlić i grafička dizajnerica Ivana Klement.

Kruhica i Krušarica nastale su sasvim slučajno! Olga se u kuhinji neprestano borila s ostacima kruha koji su se pljesnivili u najlonskim vrećicama, a nije ga nikako željela bacati.

Tako je poželjela imati vrećicu za kruh koja je od prirodnog materijala, u kojoj kruh diše i ne pljesnivi, a da istovremeno izgleda lijepo. Na njeno iznenađenje, shvatila je da se takvo što ne može kupiti pa je odlučila sama izraditi jednu.

Budući da je po struci antropologinja, odmah joj je palo na pamet da tu vrećicu ukrasi poslovicama vezanim uz kruh koje nas i dan danas poučavaju važnim životnim mudrostima. Svoju ideju je podijelila s grafičkom dizajnericom Ivanom i njih dvije su vrlo brzo, u naletu inspiracije, osmislile proizvode i njihova neobična imena – Kruhicu i Krušaricu.

Olga je odabrala poslovice, a Ivana ih ukrasila maštovitim ilustracijama. Obje su zaljubljenice u stare zanate i izgled domaćeg, ručno tkanog platna pa su poželjele svoje vrećice izraditi upravo od njega. Pri tome im je bilo važno i pronaći prave suradnike – tkalce i potaknuti ih da i dalje hrabro održavaju ovaj prekrasan stari zanat koji u Hrvatskoj praktički odumire.  Tako su Kruhica i Krušarica, osim praktičnog uporabnog predmeta postale i neobični suveniri s poslovicama na raznim jezicima! Osim domaćeg platna, turistima iz raznih zemalja tako se približava i hrvatska nematerijalna baština u vidu poslovica o kruhu.

Olga i Ivana namjeravaju s vremenom i proširivati asortiman proizvoda za kućanstvo, a sve pod robnom markom naziva Kućarije.

Što se tiče osobnog zadovoljstva, Kućarije su Olgi i Ivani donijeli puno uzbuđenja te prilika za kreativnost i slobodno izražavanje bez kompromisa. Na Kruhice i Krušarice gledaju kao na svoju djecu koje im zadaju puno zadovoljstva i izazova uz ponešto brige!

Više o Kućarijama možete saznati na web stranici, Facebook stranici, a za više informacija obratite se na info@ki-dizajn.hr.Autor: Čuvarkuća uredništvo

3 korisnika je označilo ovu preporuku kao korisnu.

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Napomena
Pošaljite nam svoju inspirativnu priču na urednistvo@cuvarkuca.hr i osvojite dizajnerske naušnice iz StvaRaone!

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0