Kuhanje integralne riže

Objavljeno 06.02.2013. | Dobna skupina: Još nema dijete, Prije poroda, 0-1, 1-3, 3-7, 7+

Čuvarkuća u suradnji s … Integralna riža je puno zdravija i ukusnija od oljuštene bijele riže, ali važno ju je ispravno skuhati kako bi bila mekana i ukusna. Evo uputa kako to postići!

Sastojci za 4 osobe:

  • 1 šalica integralne riže kratkog zrna
  • 2 šalice vode
  • prstohvat soli

Priprema traje 60 minuta:

  • Integralnu rižu kratkog zrna operite i dobro ocijedite.
  • Stavite je u lonac i prelijte vodom. Omjer riže i vode je 1:2.
  • Zagrijte na jakoj vatri do vrenja, dodajte sol pa lonac dobro zatvorite.
  • Pričekajte da se u loncu digne tlak (ukoliko  koristite ekspres lonac), pa ga zatim prebacite na zagrijani raspršivač plamena i kuhajte 45 minuta (najbolje je naviti alarm).
  • Nakon 45 minuta, maknite s vatre i pričekajte da se tlak u loncu spusti, otvorite i rižu prebacite u staklenu zdjelu.
  • Ukoliko vam ostane riže, čuvajte u hladnjaku i iskoristite u roku od nekoliko dana.

Dobar tek :)

Autor: Dunja Gulin

Registriraj se ili se prijavi i reci nam je li ti ova preporuka bila korisna!

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Napomena
U vrijeme pripreme uračunata je priprema namirnica i termička obrada.

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0