Kupanje bebe

Objavljeno 04.01.2012. | Dobna skupina: 0-1

Kako kupati mališane i na što obratiti pažnju? Savjetuje dm-ov Babybonus!

Koža novorođenčeta iznimno je osjetljiva i mora se naviknuti na brojne nove utjecaje iz okoline. Zato je kod bebine kože bitan oprez. Kod odabira krema i sapuna dajte važnost onima koji sadrže njegujuće sastojke i čuvaju prirodnu ravnotežu kože, a nanosite ih u manjim količinama kako bi koža ispod kreme mogla disati. Nakon kupanja dijete treba temeljito osušiti i pri tome paziti na nabore na vratu, rukama i nogama.

Kod kupanja se maleni razlikuju: jedni s najvećim zadovoljstvom pršću oko sebe, dok se drugi nikako ne mogu sprijateljiti s vodom. No strpljenje će i najveća mala gunđala naviknuti na kadu. Za početak je dovoljna kadica, po mogućnosti ona integrirana u stol za prematanje. Za vlastitu je kadicu još rano jer dijete ionako morate držati u rukama zbog njegove sigurnosti.

Kod beba sporije prenose podržaje pa će beba za tek nekoliko sekundi osjetiti je li joj voda ugodna ili nije

Budući da se bebe zapravo ne mogu jako zaprljati, za higijenu su dovoljne dvije do tri kupke tjedno. Osim toga, voda i sapun brzo isušuju osjetljivu dječju kožu. Ako se vi ili vaše dijete unatoč tome ne želite odreći svakodnevnog kupanja, priuštite si dodatke kupki bogate tvarima koje brzo nadomještaju izgubljenu vlagu.

Maleni se najbolje osjećaju u vodi temperature 37 stupnjeva Celzijusa, u dobro zagrijanoj prostoriji. Oprez je više nego nužan jer živci kod beba sporije prenose podržaje pa će beba za tek nekoliko sekundi osjetiti je li joj voda ugodna ili nije. Ako niste sigurni je li temperatura dobra, izmjerite je dječjim termometrom za kupanje.

Autor: Čuvarkuća uredništvo

3 korisnika je označilo ovu preporuku kao korisnu.

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Sigurnost

5

Prilikom kupanja bebu ni na trenutak ne ostavljajte bez nadzora!

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0