Ljeto i ljetne športske aktivnosti u Zagrebu

Objavljeno 03.07.2012. | Dobna skupina: 1-3, 3-7, 7+

Čuvarkuća u suradnji s … Završila je škola, školska i klupska natjecanja. Stiglo je ljeto, a s ljetom i slobodne športske aktivnosti u Gradu Zagrebu.

Kako bi što bolje i kvalitetnije proveli ljetne praznike Školski športski savez grada Zagreba u suradnji s Gradskim uredom za obrazovanje, kulturu i šport i Zagrebačkim športskim savezom organizira svake godine Program ODMORKO - LJETO koji je namijenjen svim osnovnoškolcima i srednjoškolcima.

Program ODMORKO-LJETO nudi niz športskih aktivnosti organizirane uz stručan i kvalitetan pedagoški nadzor. Športske aktivnosti koje se provode na športskim objektima Grada Zagreba su sljedeće:

  • PLIVANJE na ZP„Mladost“, Bazen Utrine, ŠRC Šalata i PVC Mladost u vremenskom razdoblju koje je idealno za djecu s obzirom da se treba voditi briga o UV zračenju,
  • zatim program STOLNI TENIS u Domu športova,
  • KAJAK-KANU i ODBOJKA NA PIJESKU na RŠC Jarun,
  • ATLETIKA na SRC „Klaka“ i SRC „Svetice“,
  • TENIS u Sportskom parku Mladost i TC Maksimir,
  • HOKEJ NA TRAVI na Zagrebačkom hokejskom centru te
  • RUGBY TOUCH na Športskom centru Rudeš.

Više informacija možete potražiti na www.skolski-sport-zg.hr s navedenim vremenskim razdobljem i satnicom trajanja određene športske aktivnosti.

Ono što bi svakako trebalo spomenuti je ukoliko se djeca odluče za bilo koju športsku aktivnost potrebno je obavezno ponijeti kapu – šiltericu, bočicu s vodom, voće te kremu za sunčanje kako bi se spriječila dehidracija, malaksavost, sunčanica, opekline od sunca i dr.

Dragi roditelji, obavezno vodite brigu o tome gdje djeca provode svoje slobodno vrijeme i na koji način. Preduvjet za kvalitetno ispunjeno vrijeme na športskim objektima je i organiziranost kvalitetnog stručnog nadzora nad djecom. Stoga raspitajte se o svim detaljima programa.

Također uvijek su „in“ športski kampovi. S obzirom da roditelji nemaju ljetne praznike, prenatrpani su s poslovnim obvezama te u vrijeme kad još nisu na godišnjem odmoru djecu upisuju na športski kamp.

Evo nekoliko savjeta kako bi Vi i djeca bili zadovoljni s kampom:

  1. obratite pažnju na program koji se nudi, gdje se provodi (vanjski ili unutarnji športski objekti),
  2. ukoliko je uključena prehrana kakva je njezina kvaliteta (je li to samo pizza- fast food ili su obroci kvalitetni – juha, glavno jelo, salata) te
  3. tko provodi program (prema Zakonu o športu jasno je definirano člankom 59. i člankom 60. tko sve može provoditi športske programe/aktivnosti). Uvijek je dobro potražiti i mišljenje okoline ukoliko je već netko od Vaših bližnjih sudjelovao u dotičnom športskom kampu. Sretno s odabirom kvalitetnog športskog kampa.

Još par riječi o „kupanju“ pri tom mislim na odlazak na kupanje-plivanje na RŠC Jarun i Bundek. Djeca rado odlaze na kupanje na spomenuta jezera, ne misleći pri tome na posljedice koje se mogu dogoditi (često precijene svoje znanje plivanja, žele se napraviti važni preplivavajući određene destinacije, naglo ulaze u vodu i dr). Sve to može završiti vrlo negativno. Često su takvi odlasci na kupanje bez znanja roditelja ili bez pratnje starije osobe. Kao što sam spomenula bitno je u svakom trenutku znati gdje su djeca, ne dozvoliti da na jezera odlaze bez pratnje te obavezno je potrebno piti dovoljno tekućine.

Postoje športske aktivnosti u kojima roditelji i djeca odnosno cijela obitelj može uživati zajedno. A to su u jutarnjim satima ili predvečer vožnja biciklom, rolanje ili šetnja, a možete se raspitati u mjesnom odboru Vaše gradske četvrti da li postoje organizirane športske ili kreativne radionice koje Vam mogu kvalitetno popuniti vrijeme za vrijeme ljeta kada su dani duži.

Živite ljeto u Gradu Zagrebu, šetajte ulicama i upoznajte svoj Grad! Nakon par sati hodanja osjećat ćete se zadovoljno aktivni, a možda i pametnije jer ste zapamtili neku novu ulicu, spomenik, park ili ustanovu Grada koje za vrijeme ljeta možete bolje i više upoznati. Na taj način povezujemo šport i kulturu, što je pozitivan rezultat - obogaćivanje tijela i uma.

Izvor: www.skolski-sport-zg.hr

Autor: Eleonora Čarapina

1 korisnik je označio ovu preporuku kao korisnu.

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Sigurnost

5

Djeca u svim aktivnostima mogu sudjelovati samo uz znanje roditelja i uz pratnju starije osobe.

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0