Ljeto je kao stvoreno za detoksikaciju!

Objavljeno 26.07.2016. | Dobna skupina: Još nema dijete, Prije poroda

Birajte ciklu, lubenicu i mango.

Ljeto je vrijeme lagane, lako probavljive hrane koje je bogata tekućinom, a siromašna (nezdravim) mastima.

Lubenica

Voće koje najbolje predstavlja ljeto je lubenica! Slatka, sočna i osvježavajuća, sastoji se od 92 posto vode i osigurat će hidraciju, unatoč visokim temperaturama. Uza sve to, bezopasna je kada govorimo o nakupljanju viška kilograma. S druge strane, bogata je vitaminima A i C koji će vas obraniti od mnogih bolesti i ojačati vaš imunitet.

Također je krcata likopenom, koje naše tijelo koristi na nekoliko načina, uključujući i za poboljšanje cirkulacije. U tom slučaju likopen sprječava nakupljanje plaka u arterijama, pa se rizik od začepljenja krvnih žila svodi na minimum.

Cikla

Bogata vitaminima, mineralima, bjelančevinama, cikla svoju specifičnu crvenu boju duguje antocijanu.

Ovaj sastojak utječe na regeneraciju krvi, a studije su pokazale kako cikla djeluje antikancerogeno. Cikla je naprosto krcata vitaminom B1, B2, B3, i vitaminom A u obliku beta-karotena, te mineralima kalcijem, magnezijem, fosforom, kalijem i jodom.

Zbog antioksidansa betalaina cikla pomaže osobama s nepravilnim krvnim tlakom,  a njeni hranjivi sokovi hvaljeni su kao čistači jetre. Čaša soka od cikle dnevno najbolji je način očuvanja zdravlja krvožilnog sustava.

Mango

Iako je mango voće koje nije popularno u našim krajevima, to bi se trebalo promijeniti s obzirom na njegove mnoge zdravstvene dobrobiti. Ovo slasno voće obiluje hranjivim tvarima, ali i vlaknima. Kako je unutrašnjost manga iznimno mesnata, ovo će vas voće ugodno zasititi, a s obzirom da je bogat vlaknima, ona će pomoći u eliminaciji toksina iz tijela. Baš je zbog toga svojstva mango idealan za detoksikacijsku dijetu.

Mango u sebi krije visok sadržaj beta-karotena, što znači da je idealan za postizanje brončane boje kože. Također predstavlja izvor hranjivih tvari u koncentriranom obliku. Stoga, ako želite smanjiti unos kalorija u organizam - mango je odličan izbor.

Autor: Čuvarkuća uredništvo

Registriraj se ili se prijavi i reci nam je li ti ova preporuka bila korisna!

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing