Lopta je uvijek in

Objavljeno 23.05.2014. | Dobna skupina: Još nema dijete, Prije poroda, 1-3, 3-7, 7+

Svake se godine na tržištu pojavi bezbroj novih igračaka, stare zamjenjuju nove, ali lopta nikada ne izlazi iz mode i rekvizit je koji dijete prati od samog rođenja.

Neki oblici igre s loptom prikazani su na egipatskim spomenicima, a igru loptom opisao je čak i Homer u svojoj Odiseji. Trebate li još koju ideju za loptanje s vašim mališanom? Tu smo da vam pomognemo.

Daj mi, daj

Ova se igra može igrati u paru, ali u njoj može sudjelovati i više djece ili odraslih. Uzmite ručnike iz kupaonice i jednu lopticu srednje veličine. Pokušajte si lopticu dodavati pomoću ručnika tako da je odbacite, a mališan je pokušava svojim ručnikom uhvatiti, i obratno.

Abeceda

Neka svi zainteresirani za igru stanu u krug i svatko prilikom bacanja loptice neka glasno vikne jedno slovo. Potaknite mališane da pokušaju nizati slova tako da slože neku kratku riječ. Ista se igra može igrati i izvikivanjem brojeva od jedan pa dalje kako slijedi - jednostavno, zabavno i edukativno.

Stoga, loptu u ruke i uživajte!

Autor: Čuvarkuća uredništvo

1 korisnik je označio ovu preporuku kao korisnu.

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Napomena
Nakon treće godine djeca se počinju aktivno igrati s vršnjacima, te uživaju u igrama koje uključuju fizičke aktivnosti, od igara u parkovima do igara s predmetima, osobito loptom.

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing