Mala hiža, Mačkovec

Objavljeno 06.06.2012. | Dobna skupina: Još nema dijete, Prije poroda, 0-1, 1-3, 3-7, 7+

Čuvarkuća u suradnji s … Mala hiža u Mačkovcu kraj Čakovca mjesto je radi kojeg se isplati uputiti na posebni izlet.

Mala hiža je hram lokalne, sezonske hrane u jako dobroj kulinarskoj izvedbi Na rijetko kojem mjestu naći ćete takvu posvećenost namirnici, nerijetko onim manje uobičajenima, a istodobno savršeno logičnima. U travnju su to bili smrčci i medvjeđi luk, u svibnju su nudili obilje jela spravljenih s vrganjima, domaćim šparogama, a o domaćem bučinom ulju da i ne govorimo. U lipnju caruje mlado povrće: grašak, tikvice, koprive, jagode, mladi češnjak, trešnje, rabarbara…

Tradicionalna međimurska kuhinja možda je polazište osmišljavanja jela, ali vlasnici su se potrudili pripremiti ih i redefinirati koristeći moderne kuharske tehnike. To nikako ne znači da su zašli u područje visoke, nedostupne gastronomije, već samo garantira iznimno ukusnu i znalački prezentiranu ponudu.

Iz Male hiže izaći ćete zadovoljni, siti i sa žaljenjem što niste uspjeli isprobati još više jela s jelovnika. Posebno nas veseli ponuda mnogobrojnih međimurskih vina po vrlo pristojnim cijenama.

Mala hiža misli i na bebe i djecu:

Prilaz kolicima relativno je jednostavan a unutra će se sigurno naći mjesta za smještanje kolica pored stola. Okolno dvorište koncipirano je kao mali zabavni parkić s potočićem, mostićima, patuljcima i cvijećem. U restoranu se nalaze dvije sjedalice za djecu, a što se prostora za dojenje i previjanje tiče, lako ga je dogovoriti s vrlo ljubaznim osobljem. Isto tako, iz kuhinje će udovoljiti dječjim zahtjevima, a moguće naručiti pola porcije svakog jela.

Autor: Čuvarkuća uredništvo

1 korisnik je označio ovu preporuku kao korisnu.

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Napomena
Tradicionalna međimurska kuhinja odjevena u novo i zabavno ruho!

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing