Masaža - bebina prirodna potreba

Objavljeno 16.04.2014. | Dobna skupina: 0-1

Čuvarkuća u suradnji s … Povezanost između majke i bebe potrebno je njegovati kroz razne aktivnosti, a masažom produbljujete povezanost sa svojom bebom.

Iako cjelovita masaža beba zahtijeva edukaciju koju možete proći u Centru Prirodno roditeljstvo, ako to niste u mogućnosti, priuštite svojoj bebi i sebi sljedeće:

  1.  Tijekom dana odvojite petanestak minuta, pripremite laganu glazbu, isključite telefone, prostorija neka bude ugodno topla i sojim ugodnim glasom pripremite bebu za masažu.
  2. Važno je da ste vi opušteni. povežite se s bebom zadržavajući što dulji kontakt oćima i uz laganu pjesmicu, brojalicu ili uspavanku krenite najjednostavnijjim pokretima glađenja.
  3. Počnite s nogicama nježno masirajući stopala, potkoljenice i zatim bedra, pa ako je beba i dalje raspoložena, a dat će vam do znanja gugutanjem, osmijehom ili pružanjem ručica prema vama, možete nastaviti s trbuhom i to će za početak bebama biti dovoljno.
  4. Kod trbuha je važno da pratite smjer probave, smjer kazaljki sata, dakle lagano kružite oko pupka i na taj način potičete probavu i ispuštanje plinova. Bitno je da bebe masažu povezuju  ugodom tako da je ih petnaestak minuta više nego dovoljno za njihovu koncentraciju.

Autor: Čuvarkuća uredništvo

2 korisnika je označilo ovu preporuku kao korisnu.

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Napomena
Kod masaže tijela sobna bi temperatura trebala iznositi između 22 i 25 stupnjeva jer bi se dijete moglo prehladiti. Priuštite sebi i djetetu blago ulje za bebe, bez dodataka koji bi mogli izazvati iritaciju kože ili alergije.

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0