Maštoviti sendviči

Objavljeno 20.02.2012. | Dobna skupina: 1-3, 3-7, 7+

Sendviči za djecu bit će zanimljiviji ako su različitih veličina i oblika, a najprimamljiviji su oni višebojni.

Za sendviče nastojte koristiti različite vrste kruha, maleni okrugli sa sjemenkama razrezan po sredini i punjen salatom, crni raženi kruh, francuski kruh, dugačka uska peciva, peciva u obliku prstena  koja su izvrsna za dijete kojem izbijaju zubi.

Izgled sendviča je veoma važan jer će dijete spremnije pojesti nešto privlačnog izgleda. Pospite sendviče komadićima salate, ukrasite ih tanko narezanim povrćem ili ih pretvorite u vlakove  koristeći kombinacije kruha i komplemetarnih namaza. Za sedviče uz maslac i džem možete  koristiti i razne nadjeve od mekanog sira s avokadom ili kuhanim špinatom, mekanog sira i zgnječenog ananasa, naribanog sira s naribanom jabukom i kruškom, salatom od tune ili lososa s nasjeckanim celerom, punomasnog sira s avokadom i limunovim sokom, lososom iz limenke s nasjeckanim jajetom i majonezom, nasjeckanom piletinom s čatnijem  (umakom koji se pravi od praktično bilo kojeg voća ili povrća)...

Sendvič u obliku vatrenih kola

Odstranite koricu dvjema kriškama kruha. Stavite ih na dasku tako da im se rubovi preklapaju, a zatim ih pritisnite valjkom za tijesto da se spoje. Kruh će tako postati podatniji.  Kriške ravnomjerno namažite nadjevom kojim želite te zarolajte. Dobro ih je pripremiti ranije, zamotati u prozirnu foliju i staviti u hladnjak, kad je rashlađen lakše će se rezati. Prije posluživanja narežite na ploške u obliku kola.

Izvor: Kuharica za bebe i djecu, Annabel Karmel

.

Autor: Čuvarkuća uredništvo

2 korisnika je označilo ovu preporuku kao korisnu.

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Ukupni dojam

0

Za sendviče koristite različite vrste kruha.

Napomena
Sendviči za djecu bit će zanimljiviji ako su različitih veličina i oblika, a najprimamljiviji su oni višebojni.

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing