Moja mašta

Objavljeno 16.03.2013. | Dobna skupina: Još nema dijete, Prije poroda, 0-1, 1-3, 3-7, 7+

Svoju inspirativnu priču s nama je podijelila i Nensi Labura.

Od kad pamtim, skupljam, k'o svraka, sve što svjetluca; zapravo spremam sve što bi se moglo reciklirati. U mojoj radnoj sobi ima još dosta stvari koje sam spremila još kao djevojčica. U pubertetu sam počela sakupljati stvari izvan kuće: kamenje, naplavljena drva, školjke, grančice, bobice, cvijeće za sušenje i prešanje, perje i sl.  Ali sve se svodilo na skupljanje i zapisivanje ideja. Zapravo, mislila sam da sama želja nije dovoljna, da ja zapravo nemam mota.

Sve dok nisam vidjela prijateljičino stablo od bakrene žice, ono je bilo prekretnica. Toliko me opčinilo da sam krenula u misiju potrage za bakrom i napravila veliki broj stabalaca. Tako je ispalo da mi je žica pokazala da imam i ja "žicu" za umjetnost. Od onda sam još jače upecana, više opremajući se iz trgovina, trošeći nevjerojatne svote novca na staklene perlice, ljepila, alate, kistove i boje.

Radila sam svoj papir, vezla na njemu slike cvijeća; mobile od naplavina i školjaka; nakit od perlica, recikliranog papira i žice; slikala po staklu, plela košarice od žice i napravila niz predmeta reciklirajući plutene čepove itd.

Dok sam radila za druge, dizala me budilica, sada me, osim djece, diže inspiracija.

Prije četiri godine, kada sam rodila prvo dijete, otvorila sam domaću radinost. Dobila sam poticajna sredstva od Ministarstva branitelja i s tim novcem kupila peć za keramiku. Uživam raditi s glinom.

Od 18. veljače do 2. ožujka imala sam svoju drugu samostalnu izložbu i večeras sam po treći put od onda upalila peć, unatoč tome što imam dvoje male djece koja stalno žele biti sa mnom pa glaziranje moram ostavljati za večernji termin. 

Što reći, dok sam radila za druge, dizala me budilica, sada me, osim djece, diže inspiracija. Sretna sam što sam se usudila. Ovako sam uvijek sa svojom djecom i radim ono što zbilja volim i želim. A dalje… plan je provesti godinu dana na stažu u vrtiću (uskoro počinjem) i nakon toga otvoriti svoj vrtić - spojiti svoje dvije najveće ljubavi - djecu i umjetnost.

Nensine radove možete pogledati na njezinoj Facebook stranici - Nancy's Fancies.

Autor: Nensi Labura

1 korisnik je označio ovu preporuku kao korisnu.

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Napomena
Pošaljite nam svoju inspirativnu priču na urednistvo@cuvarkuca.hr i osvojite dizajnerske naušnice iz StvaRaone!

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing