Moje prvo skijanje

Objavljeno 24.12.2012. | Dobna skupina: 1-3, 3-7, 7+

Prvo na što pomislimo pri spomenu zimskih sportova je skijanje. Skijanje razvija okretnost, spretnost i osjećaj ravnoteže te usklađuje pokrete cijelog tijela. Dijete skijanjem razvija izdržljivost i upornost.

Kada početi?
Već od druge godine dijete može stati na skije. Naravno, ne na one velike, a ni prave skijaške cipele nisu potrebne. Štapove izostavite! Nabavite mu male skije koje se lako pričvršćuju na obične dječje zimske visoke cipele ili čizmice. Ako je na njima steklo osnovnu vještinu, već s tri godine možete ga upisati u školu skijanja gdje će koristiti prave skije.

Kako opremiti dijete?
Osim skija i skijaške obuće, kaciga je i više nego poželjna. Potom treba odabrati toplu zimsku odjeću, koja je dovoljno komotna i ne sputava pokrete. Važno je nipošto ne pretjerati s toplom odjećom jer se pri skijanju dijete prilično zagrijava.
U dvodijelnom kompletu jakna-hlače dijete će biti komotnije, dok će jednodijelno odijelce najmlađe bolje zaštititi, no svakako vodite računa o tome da je dovoljno veliko. Odaberite podstavljene rukavice, a ruke prije izlaska na snijeg namažite kremom.
Oči zaštitite naočalama, a lice i usnice namažite zaštitnom kremom sa zaštitnim faktorom, koja će ih štititi od hladnoće i vjetra, ali i od UV zraka.

Što još ponijeti sa sobom?
Rezervna je odjeća obvezna jer dijete ne smije ostati u mokroj i znojnoj odjeći nakon skijanja. Prije skijanja dijete treba pojesti lagan obrok, a sa sobom na skijalište ponesite puno tople tekućine, najbolje topli čaj, i obilnu, visokokaloričnu, hranjivu užinu koja će brzo ukloniti umor – vidjet ćete kako će sve u slast pojesti!

Izvor: Mama i beba

Autor: časopis Mama i Beba

1 korisnik je označio ovu preporuku kao korisnu.

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Sigurnost

5

Posebno je bitno da djeca na snijegu nisu pretjerano obučena. Višeslojna, topla odjeća, koja ipak omogućava kretnje te ne izaziva pretjerano znojenje, je obavezna.

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing