Moji prijedlozi za zdravi doručak

Objavljeno 28.02.2013. | Dobna skupina: Još nema dijete, Prije poroda, 0-1, 1-3, 3-7, 7+

Čuvarkuća u suradnji s … Zanima nas što vi doručkujete? Pozivamo vas da nam do kraja tjedna pošaljete svoje recepte/fotografije/savjete na urednistvo@cuvarkuca.hr i otkrijete na koje sve načine pripremate kvalitetan doručak za svoju djecu! Također, ovu preporuku možete označiti korisnom na dnu članka, ako vam se recept svidio...

Evo nekoliko mojih ideja za zdravi doručak i par fotografija...

- Kriška raženog kruha s maslacem i medom + šalica mlijeka + voćka po želji

- Dva komada zobenih prutića ( recept u prilogu) + voćna salata ( sezonsko voće, po mogućnosti maštovito aranžirano)

- Meko kuhano jaje, kriška integralnog kruha i jogurt

- Zobena kaša 1: Zakuhati 1 šalicu zobenih pahuljica u 1 šalici mlijeka i 1 šalici vode.
Kada prokuha, smanjiti vatru i dalje lagano kuhati dok se malo ne zgusne.
Zasladiti žličicom meda i dodati jednu bananu narezanu na kolutiće ili naribanu jabuku  (ili svježe bobičasto voće ili šaku mljevenih badema)

 - Zobena kaša 2: Na maslacu popržiti jednu jabuku narezanu na kockice.  Kad je jabuka omekšala i potamnila, dodati u posudu zobenu kašu i dobro promiješati. Zasladiti žličicom meda. Uliti u zdjelicu i dodati po želji žlicu nasjeckanih lješnjaka.


Recept za zobene prutiće

  • 2 šalice zobenih pahuljica
  • 1 šalica integralnog brašna
  • 3 žlice meda ( ili 2 žlice sirupa od agave)
  • 1 šalica nasjeckanih oraha ili lješnjaka
  • pola šalice grožđica ( ili brusnica)
  • 4 žlice svježeg soka od jabuke ili naranče
  • 3 žlice otopljenog maslaca
  • pola žličice cimeta

Priprema:
Pomiješati suhe sastojke pa dodati sok, maslac i med. Kalup za pečenje obložiti masnim papirom, i rasporediti smjesu, debljine do 1 cm. Dobro pritisnuti, poravnati i peći oko 20 minuta na 180 stupnjeva. Ohlađeno izrezati na prutiće.

A između obroka može jedna čaša voćne sangrije (naravno, bezalkoholne)!

Priprema voćne sangrije
4 breskve, 2 naranče, 1 limun, pola male dinje, maline, borovnice ili drugo voće po želji.
Voće dobro operite, breskve, naranču i pola limuna ( s korom) narežite na ploškice, od dinje izvadite kuglice ili i nju narežite. Dodajte maline i borovnice te posipajte vanilin šećerom. Poklopite i ostavite da stoji 1 sat. U mužaru zgnječite listiće mente sa žlicom smeđeg šećera i cimetom. Dodajte u voće a zatim i sok od preostale naranče i pola limuna, žličicu meda te sve zalijte ledenim čajem od breskve. Stavite u hladnjak da se dobro rashladi, barem 4 sata a može i preko noći.

Autor: Ksenija Gortan

1 korisnik je označio ovu preporuku kao korisnu.

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Napomena
10 najboljih, najkreativnijih, najzabavnijih recepata nagrađujemo Nestle poklon paketom koji sadrži proizvode idealne za doručak malog djeteta - Junior mlijeko 1+, žitne pahuljice 8 žitarica te mlijeko sa žitaricama Keks.

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0