Nagradite vaše dijete lijepim darom

Objavljeno 03.03.2016. | Dobna skupina: 1-3, 3-7, 7+

Današnjoj je djeci teško kupiti dobar poklon; igračaka najčešće imaju u izobilju, a pogotovo je teško pronaći dar koji će zabaviti dijete, poticati njegovu kreativnost te ga naučiti nešto novo. Ipak, donosim vam pet odličnih solucija za koje smatram da ispunjavaju sve navedene kriterije.

Pretplata na časopis

Pretplata na neki časopis razvija dječju ljubav prema pisanoj riječi, obrazuje i zabavlja dijete. U osnovnoj se školi djeci često nudi pretplata na časopise poput Smiba (u nižim razredima) ili Modre laste (u višim razredima), čiji je sadržaj svakako kvalitetan i primjeren njihovoj dobi, no postoji i mnoštvo drugih zabavnih i edukativnih časopisa, poput Drva Znanja ili National Geographica. Ukoliko dijete voli videoigre, postoji i cijeli niz domaćih časopisa koji se bave tom tematikom, ili općenito kompjuterima. Osim što će dijete svaki mjesec s radosti iščekivati da mu časopis stigne na kućnu adresu, redovito čitanje pozitivno će djelovati na njegov intelektualni razvoj.

Glazbeni instrument

Istraživanja su pokazala da sviranje nekog instrumenta pridonosi razvoju mozga i sprječava nastanak nekih bolesti živčanog sustava. Uživa li dijete u glazbi, svakako će uživati i u sviranju. Jeftine, početničke električne gitare ili sintisajzeri mogu se naći već za nekoliko stotina kuna, a na internetu postoje sati i sati videomaterijala preko kojih dijete može učiti svirati. Ljubav prema instrumentu mogla bi mu ostati cijeli život, učiniti od njega kreativnu osobu, ali, što je jednako važno, instrument bi mu bio glavni izvor zabave.

Digitalna kamera

Digitalne su kamere sjajan poklon jer su relativno jeftine, a imaju ogromne mogućnosti. Dijete će snimati svoju okolinu, članove obitelji, prijatelje, iz čega će nastajati pravi mali filmovi. Uvijek će nositi svoju digitalnu kameru kad god negdje krenete na put i raditi vlastite putopise, a i vama će biti zabavno gledati kako dijete postaje pravi mali filmski redatelj.

Upišite dijete na neku aktivnost

Bilo da je riječ o plivanju, košarci, nogometu, odbojci, karateu ili nečim što nema veze za sportom, poput slikanja, učenja jezika i slično, dijete će steći pregršt važnih iskustava i naučiti mnogo toga novog. Ipak, prije nego što odaberete aktivnost važno je razgovarati s djetetom i vidjeti gdje leže njegovi interesi; nema smisla uplatiti nešto naslijepo, pa tjerati dijete da se bavi nečim što ne voli. Iskustva koja će steći neće biti vezana uz samu aktivnost, već će porasti i socijalizacijske vještine, načini rješavanja problema u grupi, poticat će se samostalnost i slično.

Pametni sat

Današnja djeca vole tehnologiju i od malih su nogu na kompjuterima, mobitelima i tabletima. To svakako ima svojih dobrih i loših strana, no neosporno je da je tehnologija neizostavan dio naših života i velika je prednost dobro ju poznavati. Ima li vaše dijete takvih afiniteta razmislite o kupovini pametnog sata (čak možete naći i ovakav sat domaće proizvodnje), koji, osim što govori vrijeme, može se spojiti na Internet, puštati glazbu te podržava stotine različitih aplikacija. To znači da će odabirom aplikacija koje mu odgovaraju dijete personalizirati svoj sat; primjerice, može instalirati aplikaciju koja će ga podsjećati na domaću zadaću ili nadolazeći trening, ili aplikacije za učenje jezika.

Bilo koji od ovih poklona uveseljavat će dijete dugi period vremena. Za razliku od igračaka koje im brzo dosade, ovi pokloni otvaraju djeci vrata ka novim iskustvima, a istovremeno su kreativni i edukativni.

Autor: Ivana Glaberski

Registriraj se ili se prijavi i reci nam je li ti ova preporuka bila korisna!

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing