Najbolji patlidžani

Objavljeno 21.07.2016. | Dobna skupina: Još nema dijete, Prije poroda, 1-3, 3-7, 7+

Jelo potječe s Bliskog istoka (meni su ga prvi put pripremali prijatelji iz Izraela) a vjerujem da ga se u raznim oblicima priprema svuda po Mediteranu.

Ovo nam je jedno od omiljenih jela, bilo kao glavni obrok ili kao prilog. Odlično pristaje uz meso i ribu, odlično je toplo ili hladno. Savršen za svaki roštilj ili piknik.

Moji su patlidžani i rajčice srećom iz organskog uzgoja. U nedostatku svježih rajčica možete uzeti i one propasirane iz staklenki.

Sastojci:

  • 2 patlidžana
  • pola kg rajčice, što zrelije to bolje
  • češnjak 1-2 režnja ili po želji više
  • šaku peršina, sitno narezanog
  • sol
  • papar

Priprema:

1. Patlidžan narezati na kolutove, posoliti i ostaviti pola sata da puste vodu.

2. Narezati rajčice na kolutove. Peršin sitno narezati a češnjak protisnuti ili naribati. Patlidžan obrisati kuhinjskim papirom, premazati maslinovim uljem i peći u tavi (još bolje na onoj s rebrima) ili na roštilju. Druga je – originalna – varijanta puno ukusnija ali i nezdravija – patliđane pržiti u dosta ulja. Ovo je preporučam jer upiju stvarno jako puno ulja.

3. Na dno lonca staviti red rajčica (ili njihov sok ili propasirane rajčice ili što već koristite), posoliti i popapriti, dodati malo češnjaka i peršina, pokriti redom patlidžana. Patlidžane ponovno pokriti rajčicama i tako redom dok ne potrošite sve sastojke. Kuhati na srednje jakoj vatri oko 30 minuta.

U slast!

Autor: Helena Varendorff okusi.eu

Registriraj se ili se prijavi i reci nam je li ti ova preporuka bila korisna!

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Napomena
Naravno da bismo uvijek trebali dati prednost lokalnim i sezonskim namirnicama!

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0