Najbolji položaji za podrigivanje beba

Objavljeno 14.02.2013. | Dobna skupina: 0-1

Čuvarkuća u suradnji s … Podrigivanje je važan dio hranjenja bebe jer na taj način vašu bebu rješavate zraka kojega se "nagutala" tijekom hranjenja i sprječavate probleme s nadimanjem.

Postoje tri zgodna načina na koje beba može podrignuti, a na vama je da otkrijete koji najbolje odgovara baš vašoj bebi.


Na vašem ramenu

Većina beba najbolje reagira na podrigivanje na ramenu. Beba treba biti naslonjena na vaše rame. Jednom je rukom podupirete pod guzom dok je drugom nježno tapkati po leđima. Predlažemo da na rame stavite pamučnu pelenicu kako biste si odjeću zaštitili od bljuckanja.


Uspravljeno u sjedećem položaju

Tijekom ovog zahvata pridržavajte bebin vrat rukom a nju postavite da vam sjedi u krilu. Rukom pridržavajte bebin grudni koš držeći je ispod pazuha, tako da joj glava bude nagnuta prema naprijed. Potapšite je nježno ili protrljajte po leđima vodeći računa da joj glava ne padne unazad.


Licem prema dolje

Okrenite bebu licem prema dolje i postavite je da vam leži u krilu.

Autor: Čuvarkuća uredništvo

Registriraj se ili se prijavi i reci nam je li ti ova preporuka bila korisna!

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Napomena
Bebe koje se hrane na bočicu trebale bi podrignuti nakon 50 popijenih grama odnosno pet minuta, a bebe koje sisaju trebaju podrignuti nakon svake dojke.

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0