Najveća europska izložba Barbie lutaka i Lego kocki stiže i u Zagreb!

Objavljeno 27.04.2012. | Dobna skupina: Još nema dijete, Prije poroda, 0-1, 1-3, 3-7, 7+

Hrvatska je dočekala najveću izložbu Barbika i Lego kocki, koja će se održati u Hypo Centru u Zagrebu, od 15. do 21. svibnja 2012. Izložbu je svakodnevno moguće razgledati od 9:00 do 19:00 sati.

Izložba je namijenjena cijeloj obitelji, jer te igračke roditelji kupuju svojoj djeci. Posjetitelji će na izložbi u mnoštvu eksponata pronaći i svoju omiljenu Barbiku pa se prisjetiti svoga djetinjstva i vremena igranja.

Barbie

Ona je moderna verzija lutke za oblačenje, koje su postojale čak i u antičko doba. Ruth Handler, jedna od osnivača kompanije Mattel, imala je kćerku Barbaru, koja se također igrala takvom lutkom. To je inspiriralu njezinu majku da stvori trodimezionalnu verziju te lutke za oblačenje, odjevenu  po posljednjoj modi te ukrašenu trendi modnim dodacima. Lutka je dobila ime po kćerki Barbari i tako je svijet dobio lutkicu Barbie. Prva lutka Barbie predstavljena je 9. ožujka 1959. godine na sajmu igračaka u New Yorku.

Barbie s prihodom od 3.6 milijardi američkih dolara, najbolje je prodavana igračka svih vremena. U svijetu se svake 3 sekunde proda jedna Barbie. Do danas, Barbie nikad se nije udala ili imala djecu, a tijekom godina promijenila je više od 60 profesija.

Lutku Barbie u različitim profesijama, u različitim kreacijama, s obitljei i prijateljima - sve to i još mnogo toga moći ćete vidjeti na najvećoj europskoj izložbi Barbika i Lego kocki u Zagrebu. 

Priča o Lego kockama

Priča o LEGO kockama počela je u Danskoj 1932. godine. Ole Kirk Christiansen je u Billundu, u južnom dijelu Danske, otvorio stolarsku radionicu za proizvodnju drvenih igračaka. U svojoj radionici napravio je natječaj za najbolje ime, a na kraju je pobijedila njegova ideja: LEGO – kombinacija danske fraze 'LEg' in GOdt' (igraj dobro).

Otprilike 15 godina kasnije, Christiansen otkrio je idealan materijal za proizvodnju igračka – plastiku. Bio je prvi u Danskoj, koji je kupio modelirni stroj. 1949 godine razvio je prototip LEGO kocke, koja još uvijek oduševljava djecu i odrasle. U nizu godina ta kocka razvila se u popularnu igračku, koju poznajemo danas.

Jeste li znali?

  • postoji oko 2.400 različitih komada LEGO proizvoda, plus 90 različitih boja i 30 različitih materijala.
  • postoji 915.103.765 različitih načina da se kombinira šest kockica na osam kružića, iste boje.
  • ako biste izgradili stup od 40.000.000.000 LEGO kockica, dosegao bi čak do mjeseca.

Izložba je proputovala već polovicu svijeta: bila je prikazivana u Lisabonu, Ateni, Solunu, Budimpešti, Bratislavi, Bukareštu, Varšavi, Münchenu, Hamburgu, Frankfurtu, Stuttgartu, Lajpzigu, Beču i Ljubljani, a sada konačno dolazi u Zagreb.

Na izložbi možete pogledati više od 1.000 eksponata, a najmlađe očekuju dječje radionice, natjecanja i nagrade!

Više informacija o ulaznicama potražite na www.eventim.hr.

Autor: Čuvarkuća uredništvo

Registriraj se ili se prijavi i reci nam je li ti ova preporuka bila korisna!

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Cijena

4

Cijena ulaznice iznosi 60 kuna. Obiteljski popust (minimalno 4 osobe) - 38 kuna po ulaznici. Djeca do 2. godine starosti ulaze besplatno.

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0