Nepravilna upotreba dječjih autosjedalica

Objavljeno 28.12.2015. | Dobna skupina: 0-1, 1-3, 3-7, 7+

Kako bi se postigla što veća sigurnost, djeca bi se trebala voziti isključivo okrenuta u smjeru suprotnom od smjera vožnje do navršene četiri godine.

Istraživanja pokazuju da se velika većina autosjedalica koristi ili postavlja u automobil na neispravan način, te tako i najsigurnije autosjedalice u slučaju nesreće mogu postati potpuno neučinkovite.

Nepravilna upotreba autosjedalica velik je problem i kombinirane autosjedalice u tome nisu iznimka. Mnoge autosjedalice na tržištu imaju mogućnost vađenja pojaseva kojima se veže dijete u sjedalicu kad dijete pređe određenu težinu. BeSafe ne savjetuje upotrebu takvih autosjedalica jer je uz njih vezan značajan rizik nepravilne upotrebe. Kad smo razvijali našu vlastitu kombiniranu autosjedalicu, za sigurnost je bilo iznimno značajno to da korisnici ne trebaju sami mijenjati pojaseve.

BeSafe je jedini proizvođač dječjih autosjedalica koji preporuča korištenje kombiniranih autosjedalica u smjeru suprotnom od smjera vožnje do navršene četiri godine. Pogledajte stranicu autosjedalice BeSafe iZi Combi.

Za one koji bez obzira na sve gore navedeno odluče svoje dijete u autosjedalici grupe 1 (otprilike 1-4 godine) voziti u smjeru vožnje, preporučamo kupnju autosjedalice koja je osmišljena i proizvedena isključivo za postavljanje u smjeru vožnje. Pogledajte stranicu autosjedalice BeSafe iZi Comfort.

U Švedskoj, jednoj od najnaprednijh zemalja po pitanju sigurnosti u prometu, gotovo sva djeca koja se voze u automobilima smještena su u autosjedalice okrenute suprotno od smjera vožnje do navršene četiri godine. Prednosti takvog smještaja male djece vide se u švedskim statistikama prometnih nesreća. Nema razloga za to da druga djeca budu manje zaštićena.

Autor: Čuvarkuća uredništvo

Registriraj se ili se prijavi i reci nam je li ti ova preporuka bila korisna!

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Sigurnost

2

Roditelji često djecu već od devetog mjeseca života počinju voziti u autosjedalicama okrenutim u smjeru vožnje. To nije poželjno!

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0