Nerođene bebe osjete okus voća i povrća preko majki

Objavljeno 19.02.2013. | Dobna skupina: Prije poroda, 0-1

Misija roditelja da naviknu djecu na jedenje voća i povrća počinje još prije rođenja, otkrili su stručnjaci."Istraživanje je pokazalo da, ukoliko majke jedu puno voća tijekom trudnoće i dojenja, njihova djeca će htjeti jesti voće tijekom odvikavanja od dojenja. Isto je i s povrćem. Bebe biološki privlači hrana koja sadrži šećer i sol, ali ih najčešće odbijaju gorki okusi i zeleno povrće. Konzumirat će voće i povrće ako su naviknuti na ove namirnice. Dobra vijest koju je naše istraživanje pokazalo je da djeca veoma rano mogu naučiti o zdravoj prehrani", rekla je Julie Mennella, vodeći istraživač iz Monell centra iz Philadelphije.

Djeca čije su majke u trudnoći često pile sok od mrkve jedu dva puta više mrkve kada pređu na bočicu.
Poruka istraživača trudnicama je da jedu zdravu hranu u kojoj uživaju, a kada beba bude dovoljno stara da prestane dojiti ti okusi će joj biti poznati.

Istraživanje je predstavljeno na godišnjem okupljanju Američke udruge za primijenjene znanosti. Dr. Mennella je testirala 46 beba u dobi od šest mjeseci do jedne godine o tome vole li mrkvu i žitarice.

"Djeca dobivaju osjetilne informacije dok su još u majčinom trbuhu i preko majčinog mlijeka", dodala je ona.

Otkrila je i da bebe koje se hrane na bočicu brzo prihvaćaju voće i povrće ako su im davani kada su počeli jesti čvrstu hranu. Provela je i test u kojem je bebama davan grašak osam dana.

Izvor: www.dailymail.co.uk

Autor: Čuvarkuća uredništvo

Registriraj se ili se prijavi i reci nam je li ti ova preporuka bila korisna!

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Napomena
Majke mogu izbjeći probleme s navikavanjem djece na jedenje voća i povrća tako što tijekom trudnoće uzimaju više voća i povrća ili prirodnih sokova.

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing