Ni maškare nisu kao što su nekoć bile

Objavljeno 20.02.2017.

Stiglo vrijeme karnevala, vrijeme plesa, vrijeme šala… Stihovi godinama ostaju isti, i dalje plešemo, i dalje se šalimo, no nešto se ipak promijenilo.

Stiglo vrijeme karnevala, vrijeme plesa, vrijeme šala…

Stihovi godinama ostaju isti, i dalje plešemo, i dalje se šalimo, no nešto se ipak promijenilo.

U današnje djece nema više preoblačenja. Nema više maštovitosti. Nema više uživanja u procesu – pregledavanja ormara, odabira odjeće, dosjetki kako bi odjećom što više dočarali neki lik, preuzeli njegov govor, mimiku i geste. (Ne mislim pritom na primorsku tradiciju i višemjesečne pripreme za povorku).

Nekoć, čak i ako je odabir u ormaru bio skroman, i običan šešir na glavi je bio dovoljan da postaneš djed ili kauboj. Tko je imao sreće, baka bi mu sašila točno ono što mu treba.

Danas? Danas su u ponudi gotovi kostimi, strukturirani do najsitnijeg detalja. Kupi i obuci se. Nema žara mašte, kao da je nestalo zabave, kao da je sav smisao kupiti kostim i pokazati ga.

Budite netko drugi, uživite se u druge uloge, osjetite to cijelim tijelom! Ako si princeza, hodaj kao princeza, ako si Spiderman, preuzmi njegov govor tijela!

Možda to iz mene progovara sjeta za prošlim vremenima. Stigli su neki novi klinci. Želim im puno smijeha, plesa i šale

Autor: Marija Cukon

Čuvarkuća na Facebooku


Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0