Njega dječje kože ljeti

Objavljeno 19.08.2014. | Dobna skupina: 0-1, 1-3, 3-7, 7+

Kako njegovati osjetljivu dječju kožu ljeti i koji su vam proizvodi za to potrebni.

Koje proizvode trebam za njegu dječje kože?

Odabir proizvođača kozmetike za njegu djece nije toliko presudan koliko i napomena da je upravo ta kozmetika namijenjena njezi osjetljive dječje kože. Potreban vam je sapun za kupanje, jako blagi šampon, izrazito masna krema za područje pelena i eventualno puder.

Šteti li sapun koži moga djeteta?

Sapun ne šteti dječjoj koži ali je može isušiti. Ukoliko primijetite da je koža vašeg djeteta suha na dodir, namažite ga nakon kupanja nekim dječjim losionom ili kremom za njegu u području pelena.

Trebam li koristiti vlažne maramice?

Vlažne maramice najbolje bi bilo koristiti samo u situacijama u kojima svome djetetu ne možete guzu oprati vodom i sapunom – svejedno jeste li na putu ili kod kuće. Ukoliko ste primijetili da vlažne maramice isušuju kožu vaše bebe, upotrebu svedite na minimum. Pokušajte upotrebljavati samo vlažne maramice koje sadrže ulja za njegu pomoću kojih se lakše brišu nečistoće i njeguje osjetljiva dječja koža.

Smijem li svojoj bebi mazati lice kremom?

Bebino lice trebate kremom zaštititi od hladnog i suhog zraka, a posebno od sunca ljeti, kada je potrebno upotrebljavati kreme s viskim zaštitnim faktorom. Inače se preporučuje mazati bebi lice sa što manje kreme. Treba je nanositi nakon večernjeg kupanja a prije spavanja.

Treba li bebinu kožu posebno njegovati u ljeto?

Ljeti bebe nikako ne smijete izlagati suncu u vremenu od 10 do 17 sati! Čak i kada ste u hladu, morate joj kožu nazamati kremom s visokim zaštitnim faktorom, od 30 i više. Bebe ljeti u svakom trenutku trebaju imate kapicu ili šeširić na glavi svijetle boje, koji će odbijati sunce. Poput odraslih, bebe se pojačano znoje ljeti, pa morate obratiti posebnu pozornost na područje pelena kako zbog znojenja ne bi došlo do ojeda ili upala.

Smijem li bebinu odjeću prati uobičajenim deterdžentom?

Bebinu odjeću smijete prati uobičajenim deterdžentom ali uvijek zasebno, a ne s odjećom drugih članova obitelji. Odjeću, platnene pelene, posteljinu i sve ono s čime beba dolazi u kontakt treba prati na visokim temperaturama (od 60 do 90 °C) te dva puta isprati. Obratite posebnu pozornost na pranje ukoliko primjetite pojavu nekog crvenila ili alergija. Omekšivače rublja također smijete upotrebljavati s oprezom, a na tržištu je velik broj onih namijenjenih upravo za djecu. Sve bebine stvari treba i glačati radi dezinfekcije. Kada beba malo naraste neće više biti potrebe za dodatnim ispiranjem i glačanjem svega.

Autor: Čuvarkuća uredništvo

1 korisnik je označio ovu preporuku kao korisnu.

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Sigurnost

5

Ljeti bebe nikako ne smijete izlagati suncu u vremenu od 10 do 17 sati!

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0