Noć istraživača u Zagrebu, Rijeci i Splitu

Objavljeno 20.09.2013. | Dobna skupina: 3-7, 7+

Ovogodišnja Noć istraživača, europska manifestacija u popularizaciji znanosti, u Hrvatskoj će se održati 27. rujna u Zagrebu, Splitu i Rijeci pod nazivom Noć labosa (Night of the Lab out – NLO 2013).

Riječ je o manifestaciji koja se od 2005. organizira kroz financiranje Sedmog okvirnog programa Europske unije (FP7), Marie Curie posebnih akcija i programa Ljudi, i u kojoj je 2011. sudjelovalo čak 35 zemalja i više od 200 europskih gradova.

Ove je godine Europska unija organizaciju manifestacije u Hrvatskoj povjerila Agenciji za mobilnost i programe Europske unije pri Ministarstvu obrazovanja, znanosti i sporta te njezinim partnerima na projektu: Sveučilištu u Zagrebu, Splitu i Rijeci, Institutu za fiziku i Institutu Ruđer Bošković.

Nekoliko je ključnih ciljeva ovog događanja:

  • da se istraživače približi široj javnosti kako bi se bolje upoznali i kako bi se postiglo njihovo bolje međusobno razumijevanje
  • da se mladima približi istraživačka profesija i da ih se time potakne za odabir zanimanja u znanosti
  • da se istraživačima podigne društveni ugled i time unaprijedi odnos s okolinom.


Želja je organizatora u ovu značajnu europsku manifestaciju uključiti što više djece i mladih u nadi da će se razbiti barem neki stereotipi (npr. da su znanstvenici čudaci raskuštrane kose, u kuti i s epruvetom u ruci) i motivirati mlade da razmotre znanost kao moguće buduće zanimanje. Institut Ruđer Bošković (IRB) kao partner institucija projekta Noć istraživača 2013. poziva škole da se uključe u organizaciju događaja i provedbu aktivnosti What do reserachers do?, u sklopu koje bi učenici trebali izraditi strip u kojem na zanimljiv i šaljivi način prikazuju ulogu i zanimanje znanstvenika.

Više o manifestaciji Noć istraživača potražite na službenoj stranici: http://noc-istrazivaca.hr/

Manifestacija se održava:

Zagreb - Cvjetni trg
Rijeka - Tower Centar
Split - Marmontova ulica


Program preuzmite ovdje.

Autor: Čuvarkuća uredništvo

Registriraj se ili se prijavi i reci nam je li ti ova preporuka bila korisna!

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing