Nova igra - Zamke elektroničke pošte

Objavljeno 29.04.2012. | Dobna skupina: 3-7, 7+

Udruga "Suradnici u učenju" objavila je i treću igru u seriji Radoznalci u akciji "Sigurniji internet za djecu i mlade".

Tema igre su zamke elektroničke pošte, a igra je osmišljena kao virtualna šetnja kroz park pod nazivom "Sigurna e-pošta". Šećući parkom, djeca se kroz niz kratkih priča stavljaju u problemske situacije kakve susreću prilikom svakodnevnog rada s elektroničkom poštom, primjerice otvaranje poruka nepoznatih pošiljatelja, primanje i slanje lanaca sreće, phishing poruke ali i pravila lijepog ponašanja prilikom komunikacije elektroničkom poštom.

Djeca igru mogu rješavati samostalno jer je uz svako pitanje pripremljen i savjet koji im objašnjava moguće probleme i posljedice raznih postupaka i oblika ponašanja u komunikaciji elektroničkom poštom.

Igra može biti upotrijebljena kao motivacijski dio nastavnog sata o sigurnijem, primjerenijem i odgovornijem korištenju interneta, ali i kao podloga za razgovor roditelja s djecom o promišljenom i sigurnom komuniciranju elektroničkom poštom.

Igra je dostupna na portalu ucitelji.hr u okviru akcije Sigurniji internet 2012. Osim ove najnovije igre, djeca na sljedećim linkovima mogu zaigrati i prethodne dvije igre:

Izvor:www.ucitelji.hr

Autor: Čuvarkuća uredništvo

1 korisnik je označio ovu preporuku kao korisnu.

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Ukupni dojam

5

Igra može biti i podloga za razgovor roditelja s djecom o važnosti čuvanja i zaštite osobnih podataka kako u stvarnom tako i u virtualnom okruženju.
Dostupnost

5

Treća igra u seriji Radoznalci u akciji "Sigurniji internet za djecu i mlade".

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing