Obiteljska banka krvi iz pupkovine

Objavljeno 05.12.2011. | Dobna skupina: Još nema dijete, Prije poroda

Krv iz pupkovine može se pohraniti u javnu ili obiteljsku banku. Ovdje pogledajte informacije o obiteljskoj banci srodne krvi iz pupkovine.

Kada se krv iz pupkovine može pohraniti u obiteljsku banku srodne krvi iz pupkovine?

U KBC Zagreb djeluje program prikupljanja srodne krvi iz pupkovine za obitelji s medicinskom indikacijom, a odnosi se na obitelji s djetetom koje se liječi od hematološke bolesti i koje bi moglo zatrebati transplantaciju.

Koji je postupak pohrane?

Na zahtjev bolesnikovog liječnika (hematologa, onkologa) Transplantacijski tim KBC Zagreb donosi odobrenje za pohranu krvi iz pupkovine prema Postupniku za odobravanje pohrane krvi iz pupkovine iz medicinskih razloga. Ako Tim odobri pohranu, troškove uzimanja i pohrane snosi Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje.

Gdje se u Hrvatskoj prikuplja krv iz pupkovine za Banku krvi iz pupkovine Ana Rukavina?

Krv iz pupkovine prikuplja se u nekoliko rodilšta čije je osoblje Banka educirala za postupak prikupljanja. Popis rodilišta u kojima se može darovati krv iz pupkovine nalazi se na internetskoj stranici Kliničkog bolničkog centra Zagreb www.kbc-zagreb.hr kao i na stranici Zaklade Ana Rukavina www.zaklada-ana-rukavina.hr.

Autor: Banka krvi iz pupkovine Ana Rukavina

Registriraj se ili se prijavi i reci nam je li ti ova preporuka bila korisna!

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Napomena
U KBC Zagreb djeluje program prikupljanja srodne krvi iz pupkovine za obitelji s medicinskom indikacijom, a odnosi se na obitelji s djetetom koje se liječi od hematološke bolesti i koje bi moglo zatrebati transplantaciju.

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0