Odaberite najboljeg čuvara za svoga ljubimca

Objavljeno 24.07.2014. | Dobna skupina: Još nema dijete, Prije poroda, 0-1, 1-3, 3-7, 7+

Čuvarkuća u suradnji s … Ako tražite osobu koja će vam s vremena na vrijeme pričuvati najdražeg "čupavca", sigurno će vas zanimati odgovori na neka od sljedećih pitanja.

Što će čuvar ljubimaca raditi dok se druži s mojim ljubimcem?
Druženje će se sastojati od toga da čuvar daje svježu vodu, hranu, igra se sa životinjom, borave vani i daje mnogo pažnje Vašem ljubimcu. Čuvar može također upaliti/ugasiti svjetla, rastvoriti/navući zavjese, pokupiti poštu, odnijeti smeće van i sl.

Jesu li čuvari ljubimaca slobodni i u drugo vrijeme, a ne samo tijekom praznika?
Svakako. Čuvari kućnih ljubimaca i šetači pasa osiguravaju usluge kao što je šetanje Vašeg psa ili nadgledanje stare ili bolesne životinje dok ste Vi na poslu, vođenje Vašeg ljubimca na dotjerivanje ili posjet veterinaru. 

Hoće li čuvar odvesti mog ljubimca svojoj kući ili će ga posjetiti u mojoj?
 Neki će Vam čuvari ponuditi da čuvaju Vašeg ljubimca kod sebe, no većina će doći u Vašu kuću. Na taj način Vaš ljubimac moći će ostati tamo gdje mu je udobno; u svom uobičajenom okruženju.

Kad odem iz grada koliko puta na dan će čuvar doći posjetiti mojeg ljubimca?
Za pse, većina čuvara pasa preporučit će barem dva posjeta. Za pse koji ne idu van, tri puta na dan bit će najbolje. Za zdrave mačke , jedan posjet na dan bit će obično dovoljan.

Koliko dugo će čuvar boraviti s mojim ljubimcem? 
Svaki čuvar određuje svoj vremenski okvir, ali 20 minuta do sat vremena je nekakav standard. Ipak, neki čuvari nude kratke posjete za pse. Oni su namijenjeni za životinje kako bi nakratko izašle van dok su im gazde na poslu.

Zahtjevaju li čuvari da je moj ljubimac cijepljen?
Mnogi čuvari to zahtijevaju, a neki traže i zaštitu od buha. No, zbog promjene zakona i medicinskih istraživanja o dobrobitima cijepljenja , neki ih čuvari više ne zahtjevaju jer očekuje da se to podrazumijeva. Iako to doduše vrijedi prvenstveno za pse gdje je zakonom propisano da se svaki pas stariji od 3 mjeseca mora cijepiti protiv bjesnoće te označiti mikročipom (cijepljenje se ponavlja jednom godišnje ) dok recimo za mačke cijepljenje nije propisano zakonom . Svakako upitajte svog čuvara za njegove zahtjeve. 

Ako se moj ljubimac razboli dok mene nema kako će čuvar to riješiti?
Vaš čuvar dobit će unaprijed od Vas informacije kako se nositi u slučaju nezgode. Tako će Vas on vjerojatno upitati da mu napišete ime Vašeg veterinara, koilko novaca odobravate da se potroši u korist Vašeg ljubimca, te kontakte ljudi koji bi mogli pomoći oko odluke ako Vi niste dostupni.  

Što ako čuvar ima nezgodu i ne može doći do mog ljubimca? 
Uglavnom, čuvari ljubimaca imaju neki rezervni plan u slučaju nezgode.

Provedu li ikad čuvari noć u klijentovoj kući?
Neki čuvari ljubimaca nudit će i takvu uslugu.

Koje dane u tjednu su čuvari ljubimaca dostupni?
Većina ih  radi sve dane u tjednu.

Ako nisam doma tijekom praznika, hoće li čuvar i dalje brinuti za mog ljubimaca?
Da, ali budite svjesni da će Vam većina dodatno naplatiti za rad tijekom praznika.

Želio bih  da dio vremena moj susjed posjećuje ljubimca, a dio vremena bi to izveo čuvar ljubimaca. Je li to u redu ?
Mnogi, ako ne i većina čuvara ljubimaca ne dijele odgovornosti vezane uz ljubimca ili dom s nekim drugim s obzirom na probleme koji bi mogli iz toga proizaći. Ako će netko biti u Vašemu domu dok Vas nema, svakako porazgovarajte sa čuvarem s vezi toga i upitajte kakvu politiku vode u takvom slučaju.

Trebam li nazvati čuvara prije nego što krećem od kuće ?
Svakako. Prije nego što odlazite od kuće obavezno nazovite čuvara kako biste potvrdili da se sve odvija po planu. U stvari, većina će čuvara osobito tražiti da nazovete prije nego odlazite i ponovno da se javite dok se vratite.

 Kako se čuvaju moji ključevi?
Kako bi  se olakšalo Vama i Vašem čuvaru ljubimaca mnogi će čuvari zatražiti da sačuvaju Vaš ključ na sigurnom mjestu za buduća čuvanja.

Što je s osiguranjem ?
U Vašem je najboljem interesu zatražiti svog čuvara da se osigura. To Vas osigurava od slučaja eventualnih nezgoda. Vaš bi Vam profesionalni čuvar za kućne ljubimce trebao pokazati dokaz o osiguranju. Naravno da je preporučljivo da osigurate i vašeg kućnog ljubimca od slučaja nezgode.

Što je s preporukama? 
Od svog čuvara ljubimaca svakako zatražite preporuke i provjerite ih.

 Koliko košta jedan posjet?
 Cijene variraju ovisno o usluzi, ali prosječno se jedan posjet naplaćuje 25-35 kn po dolasku. 

Autor: Čuvarkuća uredništvo

Registriraj se ili se prijavi i reci nam je li ti ova preporuka bila korisna!

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing