Odgoj djeteta - davanje dnevnih zadataka

Objavljeno 21.05.2016. | Dobna skupina: 0-1, 1-3, 3-7, 7+

Dobro je djetetu već od najranije dobi davati lagane zadatke koje mora obaviti. Na taj način ga podučavamo dobrim navikama za život u smislu odgovornosti, točnosti...

Kako bi se dijete pripremilo na obveze koje ga čekaju kasnije u svakodnevnom životu dobro je već od najranije dobi učiti ih na svakodnevne zadatake, pa makar i na one najjednostavnije poput zaljevanja cvijeća, hranjenja kućnih ljubimaca, pospremanja svojih igračaka i sl. Na taj se način djeca od najranije dobi podučavaju dobrim navikama za život u smislu odgovornosti, točnosti, poštivanje drugih ljudi i slično.

Kako dijete raste, određene aktivnosti i zadatke "dodajte" uz određeni dan u tjednu. Tako možete ponedjeljkom ići u šetnju, utorkom na bazen, srijedom u kupovinu, četvrkom na igranje kod prijatelja, a posebne kućne aktivnosti poput slikanja, igre u vodi ili igranja u pijesku ostavite za petak.

Zajedno s djecom možete obilježavati bilo što poput Božića, Uskrsa, ljetnih praznika, promjene godišnjih doba i sl. Slavite s djecom svako godišnje doba, što će vam pružiti niz zanimljivih mogućnosti za čitav niz aktivnosti. Tako primjerice možete obilježavati godišnja doba kroz neke vaše obiteljske rituale, a na taj način djeci omogućiti vesele uzbudljive rituale, što je ujedno veliki izvor sigurnosti. To je djeci također zanimljivo jer upoznaju prirodu, svijet, životinje i njihov život te postaju ekološki svjesna.

Izvor: Razvoj vašeg djeteta, kako otkriti i potaknuti djetetove potencijale, Dr.Miriam Stoppard

Autor: Čuvarkuća uredništvo

1 korisnik je označio ovu preporuku kao korisnu.

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Napomena
Napravite zajedno tjedni i mjesečni raspored obaveza kako bi dijete znalo što i kada se od njega očekuje. Na taj se način djeca od najranije dobi podučavaju dobrim navikama za život u smislu odgovornosti.

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0