oleoTHERAPY Ulje argana

Objavljeno 09.04.2014. | Dobna skupina: Još nema dijete, Prije poroda, 0-1, 1-3, 3-7, 7+

Čuvarkuća u suradnji s … Hladno tiješteno ulje. 100 ml.

Ulje argana dobiva se tiještenjem ploda drveta Argania spinosa, koje je nativno za klimatsko područje jugozapadnog Maroka. Koristi se tradicionalno već stoljećima u mnogim segmentima života Marokanaca, pa tako i kao "lijek", nazivajući se tekućim zlatom.

Postoji niz istraživanja novijeg podrijetla kako je djevičansko arganovo ulje korisno kod mnogih kardiovaskularnih bolesti. Pripisuju mu se i antiaterogena svojstva, sposobnost snižavanja kolesterola, LDL lipoproteina i triglicerida, antioksidativne osobine, kao i antiproliferativna svojstva.

Zbog svoga bogatog sadržaja masnim kiselinama, fenolnim komponentama, skvalenima, sterolima i tokoferolima, proučava se i njegov potencijalni antikancerogeni učinak.

Mnogi istraživači sugeriraju kako redovita uporaba arganovog ulja (isključivo djevičanskog!) osnažuje antioksidativni status organizma, te snižava kolesterol, čime predstavlja veliku perspektivu za snižavanje rizika obolijevanja od kardiovaskularnih bolesti.

Kako je riječ o biljnom ulju, koje je iznimno bogato prethodno spomenutim nezasićenim esencijalnim masnim kiselinama, izvrsna je prirodna metoda za ublažavanje suhe i dehidrirane kože, kao i fotoostarjele kože i kože s borama. Dok mnoga ulja nisu prikladna za primjenu kod masne i akneične kože, arganovo ulje zbog svog visokog udjela antioksidansa (vitamin E, nezasićene masne kiseline i fitosteroli), preporuča se za tretiranje kože s pretjeranim izlučivanjem sebuma. Naime, među znanstvenicima se naveliko istražuje topička primjena arganovog ulja, zbog njegove sposobnosti da kontrolira lučenje sebuma, balansiranju suvišne masnoće kože i poboljšavanju izgleda masne i mješovite kože.

Također se sugerira i za njegu kose, noktiju i njezi kože sklone svrbežu. Na tržištu proizvoda za njegu kose osobito je popularan jedan pripravak koji se bazira na arganovom ulju. Nažalost, na policama se vrlo često nađu i proizvodi s vrlo niskim koncentracijama arganovog ulja da bi uopće bili djelotvorni.

Savršen za pakunge suhe i beživotne kose, a posebice je siguran u trudnoći i kod dojenja!

Stoga vam savjetujemo - nabavite izvorno hladno tiješteno ulje argana pouzdanog porijekla i s certifikatom, te maksimalno uživajte u blagodatima ovog "tekućeg zlata".

Autor: Čuvarkuća uredništvo

Registriraj se ili se prijavi i reci nam je li ti ova preporuka bila korisna!

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Cijena

0

75kn, odabrane ljekarne i drogerije, te web-shop kemig.kosarica.hr.

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0