oleoTHERAPY Ulje kukui

Objavljeno 07.01.2013. | Dobna skupina: Još nema dijete, Prije poroda, 1-3, 3-7, 7+

Čuvarkuća u suradnji s … Kukui (Aleurites moluccana) je ulje koje oduševljava.

Iznimno se brzo upija i ne ostavlja nikakav masni film na koži. Čak i koža koja slabo upija druga ulja koja se brzo upijaju (lješnjak, makadamija, marelica...), upit će ga u roku par minuta. 

No, ovo je iznimno hranjivo ulje, tako da je dobro i za njegu suhe kože. Daje iznimnu glatkoću koži, a dobar je za masažu kod ljudi koji ne vole masni osjećaj na koži i čija koža slabo upija ulja. U sastavu se ističu polinezasićene masne kiseline, oko 60 posto linolne i oko 25 posto α-linolenske kiseline. Brzo se upija čak i u strukturu kose, tako da je idealan za uljne pakunge za kosu. Obično se kombinira s uljima poput ploda divlje ruže, buritija i pulpe pasjeg trna.

Kukui ulje ma visoki sadržaj esencijalnih masnih kiselina (linolne i linolenske kiseline), koji su vitalni za kožu. Lako se upija u kožu. Smanjuje iritiranu kožu, nakon opeklina (i sunčanih opeklina). Može pomoći u olakšanju tegoba kože sklone crvenilu, ekcemima, psorijazi i rozaceji. Iznimno je hranjivo ulje,  pogodno za njegu suhe kože.

Daje iznimnu glatkoću koži, te je idealan za masažu. Brzu se upija čak i u strukturu kose, tako da je idealan za uljne pakunge za kosu. Može se naći u mnogim losionima za tijelo, preparatima za njegu kose i vlasišta, uljnim mješavinama i kupkama.

oleoTHERAPY Ulje kukui možete kupiti u odabranim ljekarnama i drogerijama te u webshopu kemig.kosarica.hr.

Autor: Čuvarkuća uredništvo

1 korisnik je označio ovu preporuku kao korisnu.

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Cijena

4

150 kn, kemig.kosarica.hr ili odabrane ljekarne i drogerije.
Ukupni dojam

5

Izrazito hranjivo ulje, pogodno za njegu suhe kože i kose.

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing