Olovka ne služi samo za crtanje! Saznajte koje olovke za ljepotu postoje!

Objavljeno 23.04.2020.

Da li volite da crtate? Svaka majka sigurno primjenjuje razne vrste olovaka pomažući svojim mališanima u crtanju, jednoj od najomiljenijih dječijih aktivnosti. Ako spadate u ljubitelje olovaka – onda ćete sigurno obožavati more kozmetičkih proizvoda u obliku olovke!

 

Odavno je prevaziđena olovka za oči, sada postoje olovke za bukvalno sve i svašta - od make up olovaka, do korektora, lijekova, sredstava za izbjeljivanje itd. Pored preciznijeg i jednostavnijeg nanošenja, vjerujemo i da je užurbani stil života kojim danas gotovo svi živimo utjecao na to da format olovke postane toliko popularan i sveprisutan.

Bilo da želite da se našminkate ili da nanesete neki lijek lokalno na oboljelu regiju - sada to možete učiniti mnogo preciznije, brže, lakše i jednostavnije - uz pomoć olovke! Sve veći broj proizvoda za njegu i ljepotu nam dolazi u obliku olovke i žene prosto lude za ovim.

Olovka, dakle, mamama odavno ne služi samo za pisanje i crtanje sa djecom. U nastavku saznajte koje su to olovke za ljepotu najkorisnije i koje odgovaraju vašim kozmetičkim potrebama.

Korektor za bubuljice

Ako želite da sakrijete neočekivanu bubuljicu - prikrivač ili korektor u obliku olovke je ono što vam treba! Ova olovka vam omogućuj da brzo maskirate ove napasti na koži - i to jednom rukom! Jednostavno nanesite korektor na bubuljicu, ili pak kliknite dugme na kraju olovke i gledajte kako sjajni korektor puni vrh četkice. Nanesite na željeno područje bez prolivanja i fleka - vrlo lako i jednostavno.

Korektor za bubuljice u obliku olovke je veoma popularan i lagan za korišćenje, a najčešće je u boji kože - tako da se stapa sa vašim tenom i ne odaje vas. Fenomenalan izum, zar ne?

Olovka za obrve

Proizvodi za šminkanje očiju koriste se za poboljšanje izgleda i naglašavanje ljepote očiju. Uključuju sjenila, eyeliner-e, primer-e, proizvode za obrve i druge proizvode koji mogu pomoći u pojačanju i naglašavanju vaših očiju.

Budući da je područje oko očiju veoma delikatno i da minimalno nanošenje može učiniti veliku razliku - proizvodi za šminkanje očiju su obično u vidu olovke. Olovke za obrve služe za nanošenje boje na obrve. Koriste se za popunjavanje i definiranje obrva. Sadrže posebne tvari i precizno i kontrolirano nanose boju tamo gdje je to potrebno.

Ovakvi proizvodi su posebno formulisani da osiguraju da potencijalno štetni mikroorganizmi ne mogu rasti i razmnožavati se. Sigurnost olovaka za obrve utvrđena je izborom sastojaka koji su sigurni i pogodni za ovu svrhu. Pored toga, olovke za obrve procjenjuju se na potencijal izazivanja iritacije kože ili izazivanja alergijske reakcije. Dolaze u različitim nijansama pretežno braon boje, i usavršene su do te mjere da kada se pravilno nanesu - postižete izgled popunjenih i gotovo prirodnih obrva!

Olovka za izbjeljivanje zuba

Mnogo toga može utjecati na boju vaših zuba. Svi želimo blistavo bijele zube, ali imamo mnogo neprijatelja na tom putu. Pušenje i konzumiranje namirnica koje ostavljaju fleke na zubima spada u glavne uzroke pigmentacije na zubima.

Želite blistavo bijele zube za tren? Danas je i to moguće - uz pomoć olovke za izbjeljivanje zuba! Ovakvi proizvodi su danas jako popularni, jer za tren oka vidno izbjeljuju zube - a to je ono što svi žele.

Obično se radi o serumu za izbjeljivanje koji se nalazi u obliku olovke, pri čemu treba kliknuti 3-4 puta dok se ne pojavi serum na dlačicama olovke. Ovaj serum se nanosi na potpuno suhe zube, od korijena zuba ka vrhovima, pri čemu treba izbjegavati kontakt sa desnima. Serum mora da se osuši na zubima, a vi morate paziti da ga ne zakačite usnama ili jezikom. Tako da, kada imate jako važnu priliku gdje vaš osmjeh mora da zablista -tu je olovka za izbjeljivanje zuba!

Olovka za oči (kreon)

Kada su u pitanju olovke za oči, opća ideja je da se proizvod koristi za poravnanje gornjih i donjih linija trepavica, dajući očima definiciju.Postoji ogroman spektar olovaka za oči koje su vrlo raznolike i po boji i po debljini, a ponekad i zabavnije od onoga na šta ste inače navikli.

Pokušajte da potražite više avanturističke nijanse, umjesto isprobanih crnih ili braon nijansi. Sada su veoma aktualne i tzv. ‘’debele’’ olovke za oči, koje često dolaze u najboljim nijansama u sezoni. Da biste dobili savršen izgled očiju, jednostavno klizite proizvodom ispod donje linije trepavica, završavajući premazom maskare. Ovo će učiniti da vam oko izgleda veće i svjetlije.

Eyeliner u obliku olovke

Želite li savršeno naglasiti svoje oči dugotrajnom crnom bojom? Eyeliner u vidu olovke vam to i omogućuje! Mnoge žene smatraju da je eyeliner u obliku olovke mnogo bolji i jednostavniji za korišćenje od klasičnog eyeliner-a, zato je i nastala potreba da se razvije ovakav jedan make-up proizvod za oči.

Nanosi se dosta olakšano i jednostavno na rubu gornjeg kapka, ne razmazuje se i nije iritantan niti alergen za osjetljivu kožu očiju. Njegova posebna tekstura i sastav omogućuju savršen efekat eyeliner-a, koji dugo traje i nema tendenciju razlivanja. Moramo priznati da je ovo zaista odličan stvar, jer se mnoge žene već dugo muče sa preciznim nanošenjem eyelinera.

Olovka protiv gljivica na noktima

Znamo koliko gljivice na nogama mogu biti uporne i teške za liječenje. Budući da se tretman obično provodi lokalno i da je potrebno ciljano djelovanje, tako su i nastale ove olovke koje vas mogu riješiti gljivičnih infekcija na noktima.

Dobra vijest je što gljivice možete lako ukloniti sa nogu. Obično se radi o gelu ili rastvoru koji je smješten unutar ‘’tijela’’ olovke. Na vrhu ovakve jedne olovke je posebno dizajniran aplikator pomoću kojeg se ovaj gel ili rastvor nanosi na nokat zahvaćen gljivicama. Dobra stvar kod olovke za gljivice na noktima je što pokriva samo inficirani dio nokta - a ne i zdravo okolno tkivo. Ovo je možda i njezina najznačajnija prednost!

Pomenuti gel ili ratsvor unutar ove olovke ima anti-gljivično djelovanje, što znači da zaustavlja širenje gljivične infekcije nokta. Pored toga, može i da hidrira i nahrani nokat – što sprečava bilo kakvo oštećenje nokta. Ukoliko ste u potrazi za savršenim lokalnim tretmanom za gljivice na noktima - najbolji izbor je upravo ova olovka.

Korektor šminke u obliku olovke

Korektor šminke je proizvod koji služi za popravljanje sitnih grešaka u šminkanju, a budući da se radi o vrlo delikatnim popravkama - najčešće je u obliku olovke. Ovi korektori su odlični za korekciju boje, poništavanje neravnomjernog tona kože, sakrivanje fleka od eyeliner-a, sjenila i dr. Naročito su dobri kada ste u pokretu i kada nemate baš puno vremena da popravite svoju šminku.

Formula ovakve jedne korektor-olovke vam omogućuje da odmah riješite svoje probleme sa šminkom. Obično je tu aplikator-četkica koja je vrlo nježna prema koži, a pritom precizna i ne izaziva iritacije.

Olovka za usne

Olovka za usne je kozmetički proizvod koji je namijenjen popunjavanju neravnih područja na spoljnim rubovima usana prije nanošenja ruža - kako bi se dobio glatkiji oblik. Koristi se i za iscrtavanje usana izvan spoljne ivice, zadržavajući tako ruž za usne u području usana i sprečavajući ga da sklizne - stvarajući veći kontrast i čineći da se usne više izdvajaju i budu punije.

Alternativno, olovka za usne se može koristiti za popunjavanje čitave usne prije nanošenja ruža, a u nekim slučajevima se nosi i kao ruž. Proizvod je obično dostupan u obliku olovke koja se može naoštriti. Olovke za usne su obično dostupne u istom rasponu boja kao i ruževi za usne. Postoji i bezbojna olovka za usne, koja daje iluziju glatkih usana bez dodavanja ili uticaja na boju.

Kao i ruž, olovka za usne se uglavnom sastoji od voskova, ulja i pigmenta. U poređenju sa ružem, olovke su čvršće koenzistencije i dublje pigmentisane, što ih čini pogodnim za precizno nanošenje na usnu. Iz tih razloga, olovke za usne imaju manje ulja, ali više voska i pigmenata od većine ruževa. Japanski vosak popularan je vosak koji se koristi u izradi olovki za usne.

Korektor za podočnjake

Tamni krugovi ispod očiju su vrlo neugodan problem. Oni mogu učiniti da izgledate umorno (čak i ako imate punih 8 sati sna iza sebe) i privući neželjenu pažnju na delikatnu kožu ispod očiju. Kreme i serumi za oči mogu vam pomoći da podočnjaci s vremenom izblijede, ali kada ste u prilici i tražite trenutačno rješenje - tu vam može pomoći korektor za podočnjake.

Postoji korektor za podočnjake u vidu debele olovke ili sa aplikatorom u vidu četkice na svom vrhu. On je nevjerojatno lagan i kremast, ali ipak nudi potpunu pokrivenost za sakrivanje tamnih krugova. Možete ga primijeniti direktno iz olovke i utapkati četkom za prikrivanje ili prstima. Bilo kako bilo, trajaće cijeli dan bez nakupljanja ili pucanja. Pored toga, format olovke čini ga savršenim za dodatno nanošenje u pokretu, jer ga možete staviti u svoju torbicu.

Sada su korektori za podočnjake u vidu olovke razvijeni sa takvom tehnologijom da maskiraju sjenke, mrlje i potamnelost ispod očiju - dok daju lijep sjaj. Odlikuju se lakim do srednjim prekrivanjem, kao i hidratantnim sastojcima - tako da se neće taložiti ili nakupljati. Pored toga, olovka često ima i ugrađen sunđerasti aplikator koji će vam pomoći da ga uklopite sa prirodnim finišom.

Autor: Dragan Antić

Čuvarkuća na Facebooku