Omega za megazdravo srce

Objavljeno 02.10.2014. | Dobna skupina: Još nema dijete, Prije poroda, 0-1, 1-3, 3-7, 7+

Višestruko nezasićene masne kiseline, famozne i naširoko poznate, omega-3 one su koje pomažu dugom i dobrom radu vašega srca.

Ovo su glavne face među mastima, O-mega-masti za O-mega-srce! Ove su masti svuda oko vas, a najviše ih ima u plavoj i masnoj ribi, našoj lijepoj plavoj srdeli, lokardi, pastrvi i lososu.

Možete ih pronaći i u orašastim plodovima – bademima, lješnjacima i orasima te sjemenkama lana i sezama te buče i suncokreta i u svim njihovim uljima! A tu je i neko, tko bi reko', voće! - avokado i masline!

Naša uobičajena prehrana uglavnom je pretrpana omega- 6 masnim kiselinama što izbacuje naše srce iz ravnoteže, stoga birajte pametno i mijenjajte loše navike!

Obogatite svoju prehranu omega-3 obrocima, pa u jogurt dodajte jednu žlicu mljevenih lanenih sjemenki, složite sendvič od tune ili sardine, grickajte bademe i sjemenke suncokreta ili buče, salatu začinite maslinovim ili bučinim uljem i odvažite se na nešto novo - pšenične klice usrećiti će one koji su slađi tipovi! Mislite li da ste spremni za super pogon, slistite ponekad i žličicu ribljeg ulja!

Autor: Tena Niseteo

Registriraj se ili se prijavi i reci nam je li ti ova preporuka bila korisna!

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0