Omlet s kozjim sirom i špinatom
Čuvarkuća u suradnji s …
Zanima nas što vi doručkujete? Pozivamo vas da nam do kraja tjedna pošaljete svoje recepte/fotografije/savjete na urednistvo@cuvarkuca.hr i otkrijete na koje sve načine pripremate kvalitetan doručak za svoju djecu! Također, ovu preporuku možete označiti korisnom na dnu članka, ako vam se recept svidio...
Sastojci:
- 200 g mladog špinata ili potočarke
- 2 žlice maslinovog ulja
- 6 jaja
- 20 g maslaca
- 150 g mekanog kozjeg sira
- 2 žlice parmezana
- sol i svježe mljeveni papar
- baguette kruh (za tostiranje)
Pirjajte špinat vrlo kratko na malo maslinovog ulja,dok ne uvene.
Posolite i ocijedite na kuhinjskom papiru. Razmutite jaja.
Zagrijte tavu sa žlicom maslinovog ulja,pa dodajte maslac. Kad se
maslac rastopi, dodajte jaja. Drvenom kuhačom promiješajte
jaja,tako da se rasporede po cijeloj tavi. Dok jaja nisu još
potpuno pečena,po površini dodajte komadiće sira i špinat.
Lagano posolite i posipajte parmezanom. Poklopite i pustite da se
sir rastopi. Razrežite na kriške te poslužite s prepečnim kruhom.