Online kupovina brendirane odjeće - savršena opcija za zauzete mame

Objavljeno 06.04.2021.

Okolnosti u kojima se nalazi čitav svijet proteklih godinu dana značajno su zaokrenule potrošačke navike ljudi. Kupovina preko interneta, koja je do pojave pandemije postojala, ali je brojala znatno manje svojih poklonika, tokom pandemije je u pojedinim periodima postala čak i jedini način da nešto pazarite.

Online, Shopping, Clothing, Mobile Phone

Međutim, nije bez razloga online prodaja garderobe, obuće, tehnike i gomile drugih artikala postala najpoželjniji vid kupovine u proteklom periodu. Upravo su brojne prednosti ovog vida kupovine omogućile da ona postane najpopularniji oblik trgovine, prema kome je malo ko još uvek skeptičan.

Zauzete i umorne mame koje žele da sebe počaste komadom kvalitetne garderobe sada to mogu učiniti online, bez brige o tome kome će povjeriti dete na čuvanje i koji poslovi ih čekaju kada se vrate kući.

Ukoliko ste i vi jedna od njih, a još uvijek niste isprobali sve prednosti kupovine preko interneta, krajnje je vrijeme da joj date šansu. U nastavku teksta mi vam predočavamo koje ćete benefite ostvariti kupovinom kvalitetne odjeće online.

#1 Možete se osloniti na pouzdanost i kvalitet web stranica ozbiljnih brendova

Sajtovi istaknutih brendova obično predstavljaju dio poslovanja koji ni na najmanje ne kaska za kvalitetom robe koju brend prodaje. Na njima možete videti cjelokupnu ponudu komada garderobe, saznati da li je veličina koju nosite dostupna, a takođe se i detaljno upoznati sastavom materijala od kog se osjeća pravi.

Takođe, dostupne su informacije o cijenama i sniženjima koja su aktuelna, a veliki i ozbiljni modni brendovi takođe na svojim internet verzijama poslovanja posvećuju temama iz mode korisne i informativne blog članke, koji kupcu mogu dati ideje kako da određeni komad garderobe uklopi u svoj garderober i inspirisati ga na kreativnost u odijevanju.

#2 Poseban fokus je na pakovanju, koje garderobu štiti od potencijalnih oštećenja u transportu

Kada je riječ o značajnim i velikim modnim kućama, obraća se pažnja na sve aspekte kupovine, pa i na pakovanje garderobe koju treba dostaviti kupcu. Roba je uglavnom spakovana u čvrste i lijepo dizajnirane kutije koje obezbjeđuju visok nivo zaštite proizvoda tokom transporta, a ujedno i predstavljaju odlično rješenje za čuvanje omiljenih cipela ili torbe u periodu kada ih ne nosimo.

Takođe, vrlo često cijena proizvoda uključuje i plaćene troškove dostave, pa je i to još jedna stavka o kojoj ne treba brinuti.

#3 Uslovi pod kojima kupujete su poznati i važi pravilo ‘kupac je uvijek u pravu’

Kupovina putem interneta i inače podrazumijeva određena prava i obaveze kupca i prodavca, a propisuje ih dio zakona kooji se odnosi na taj vid kupovine. Iako se prava potrošača iz dana u dan povećavaju, istina je da saradnja sa mnogim prodavnicama garderobe samo ‘na papiru’ podrazumijeva obećana prava.

Kada je riječ o poslovanju velikih firmi, a tako je i sa onima koje izrađuju luksuznu garderobu, kupac je na prvom mjestu, i prioritet je da on bude zadovoljan. To znači da je moguće zamijeniti komad garderobe za drugi ukoliko vam se ne dopada ili vam ne odgovara veličina, a takođe i povraćaj novca ne predstavlja problem ukoliko se garderoba vraća u roku predviđenom za to i ukoliko je nenošena.

Velike i značajne firme grade svoj autoritet prije svega kvalitetom svojih proizvoda, ali je veoma važan i odnos prema kupcima. Cilj uspješnog poslovanja podrazumijeva da se kupac vrati i ponovo kupuje kod njih, a ne samo da jednom ostavi svoj novac na računu istaknutog brenda i nikada više ne ponovi saradnju sa njima.

#4 Izbjeći ćete gužve i čekanje na red za isprobavanje garderobe

Istina je da su dame ljubiteljke dobrog shoppinga i da je to zapravo jedan ritual koji svaka od nas upražnjava ne samo radi novih komada garderobe u ormaru, već i radi druženja sa prijateljicama, opuštanja od svakodnevnih obaveza itd. Međutim, istina je da da takav vid kupovine ima i svoje mane - a to su gužve u redovima za plaćanje i ispred kabina za isprobavanje garderobe.

Kupovina iz udobnosti svog doma podrazumijeva da sjednete u omiljenu fotelju nakon napornog radnog dana i slobodno razgledate sve artikle koji se nalaze u ponudi, bez potrebe da putujete do prodavnice ukoliko vam nije do toga, brinete o tome gdje ostaviti decu tokom kupovine i slično, a vaše iskustvo u kupovini često je dovoljno da već kada vidite sliku proizvoda znate da li je to pravi izbor za vas ili ne.

Takođe, često nam nije potrebno da isprobamo garderobu ukoliko već znamo svoje dimenzije, pa samim tim i veličinu odjeće koja nam odgovara, posebno ukoliko smo redovni kupci određenog brenda pa smo dobro upoznati sa njihovim numeracijama veličina. Garderobu dobijate na kućnoj adresi, a u slučaju da je pogrešna procjena veličine, jednostavno ćete izvršiti zamjenu za odgovarajuću veličinu i problem je riješen.

#5 Online kupovinu luksuzne garderobe možete obaviti u bilo koje doba dana

Još jedna prednost ovog vida kupovine jeste da ne morate da se prilagođavate radnom vremenu tržnog centra i prodavnica, već su oni vama na raspolaganju 24h dnevno. To je ogromna prednost online shopova, zbog čega njihova popularnost ne jenjava.

Ne samo da možete posjetiti online prodavnicu bilo kada, već fenomen kupovine pod pritiskom jer će se radnja zatvoriti i jer niste sigurni da želite da propustite kupovinu odijevnog komada koji vam se dopao na prvi pogled u potpunosti nestaje.

Za sada se ne može sa sigurnošću reći kakva će biti budućnost trgovine preko interneta, ali jedno je sigurno - mnogi su se upoznali sa brojnim prednostima online kupovine i teško da će ih se odreći!

Autor: Dragan Antić

Čuvarkuća na Facebooku