Palac gore za štedljivost

Objavljeno 20.01.2014. | Dobna skupina: Još nema dijete, Prije poroda, 0-1, 1-3, 3-7, 7+

Čuvarkuća u suradnji s … medo stedo Ako želite ili morate živjeti štedljivo, neophodno je naučiti kako promijeniti neke odluke vezane uz trošenje novaca.

Morate naučiti reći ne:

1. Sebi

Krenite od sebe i osvijestite odluku da ne trošite novac na nepotrebno. Naučite kako odoljeti spontanom i neplaniranom trošenju novaca

2. Partneru

Onaj s kime kročite kroz život mora razumjeti i vašu potrebu da uštedite nešto novca. Ako to nikako ne želi shvatiti, pokažite da ne znači ne i nemojte dopustiti da se vama manipulira.

3. Djetetu

Djecu treba rano naučiti da postoji međuovisnost između planiranja i potrošnje, te da za kupnju treba imati raspoloživa sredstva. Ako dijete uspijete naučiti da treba biti strpljivo i štedjeti novac, to će biti jedna od najvažnijih stvari koje ga možete naučiti.

4. Obitelji i prijateljima

Naučite odvojiti ljubav i novac i bit ćete u mogućnosti ostvariti zdrave odnose s ljudima u svom životu. Novac često upropaštava obitelji i prijateljstva, pa nemojte dopustiti da se to i vama dogodi. Naučite i druge kako biti štedljivi i preuzeti odgovornost za svoj život.

Autor: Čuvarkuća uredništvo

1 korisnik je označio ovu preporuku kao korisnu.

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0